Apple TV: új verzió A14 chippel és az eredetihez hasonló új HomePod hangsugárzó

A Bloomberg szerint még idén piacra kerül az új Apple TV médiadoboz verzió hardverében A14 chippel, jövőre pedig a megújuló teljes méretű HomePod hangsugárzó S8 chippel.


Májusban a megbízható elemző, Ming-Chi Kuo mondta, hogy még idén új Apple TV hardverre számíthatunk, egy bő hete pedig a MacRumors fórumán az iOS 16 beta verziójában Aaronp613 talált egy új távirányítóra utaló „Siri Remote4” karaktersort, ami a megújuló hardverű Apple TV verzió új tartozéka lehet.

Új Appe TV verzió

Ugyancsak a múlthétvégén a Bloomberg egy cikke arról tudósított, hogy az új Apple TV verzió A14-es chippel és 4 GB RAM-mal (a jelenlegi csak 3 GB-os) még ebben az évben megjelenhet, valószínűleg együtt az ősszel kiadásra kerülő tvOS 16 operációs rendszerrel, amiről később majd közlök részleteket.

A cikkíró Mark Gurman szerint: „Fejlesztés alatt áll az új Apple TV, kódnevén J255, A14-es chippel és további egy gigabájt RAM-mal. Ez hasonlatos az A12 chip tavalyi bejelentéséhez, ami része a 2021-es Apple TV-nek, és hasznos lehet a tvOS 16-ban bevezetésre kerülő további játékképességekhez.”

Az A14 chip nem egészen olyan, mint az M1, de az M1 valójában az A14 architektúrán alapul, így sok hasonlóságot mutatnak. Az Apple TV ezzel egy a játékra alkalmasabb eszközzé válhatna, de még mindig jelentősen elmaradna a legújabb játékkonzoloktól a GPU nyers teljesítményét tekintve. Nem tudni például, hogy az A14 lehetővé tenné-e az Apple TV számára a 120Hz-es kimeneti képsebességet.

A Bloomberg cikke egy a mára a forgalomból kivont HomePod hangsugárzó új változatáról is közöl részleteket, ami az új Apple Watch modellekbe is bekerülő S8 chipet alkalmazná.

A tvOS szoftvert futtató Apple TV 4K és az eredeti HomePod hangsugárzó házimozi hangzás előállítására is alkalmasak a Dolby Atmos hangformátumot is támogatva, vezeték-nélküli játékhanggal és az új Apple TV 4K HDMI ARC/eARC támogatásával a TV és a hozzá csatlakozó eszközök hangjának megszólaltatásával.

A cikk szerint: „A B620 kódnevű HomePod ugyanazon az S8 chipen fog futni, mint ami az órákra is érkezik, méretét és hangteljesítményét tekintve pedig inkább az eredeti HomePod-hoz lesz közelebb, mint az új HomePod minihez. Az új HomePod tetején megújuló display lesz, és még multi-touch funkcióról is beszéltek. Az új HomePod valószínűleg csak jövőre érkezik”.

Korábban a Bloomberg már hírt adott arról is, hogy az Apple saját játékkontrollert és egy HomePod hangsugárzóval kombinált médiaeszközt fejleszt.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .