BOE: tervben egy óriás 8K OLED TV panel kereskedelmi forgalmazása

Az LG Display és a Samsung Display után a kínai BOE lehetne a harmadik képernyőgyártó, mely OLED TV panelt kínálna.


A május eleji SID Display Week 2022 kiállításon a BOE nemcsak a világ első 140 centis (55 hüvelykes) 8K aktív mátrix kvantumpont fénykibocsátó diódás (AMQLED) képernyőjét mutatta be, de egy 241 centis (95 hüvelykes) az LG Display által gyártotthoz hasonló White OLED TV panelt is. A DSCC piackutató cég beszámolója szerint a BOE a panel kereskedelmi forgalmazását tervezi.

„A DSCC kínai forrásai úgy értesültek, hogy a BOE tervezi a Display Week-en bemutatott 95″-os (241 centis) 8K White OLED TV panel kereskedelmi forgalomba hozatalát. Be kell vallanom, hogy ezt a Display Week kiállításon hallottam, de nem hittem el, kínai forrásaink azonban megerősítették a BOE szándékát” – áll a cikk bevezetőjében.

BOE 241cm 95inch 8K OLED képernyő

Az LG Display paneljeihez hasonlóan a BOE 8K felbontású White OLED TV panelje is 800 nit (cd/m2) csúcsfényesség, 150 nit (cd/m2) teljes képernyős fényesség, 99%-os DCI-P3 színtér-reprodukció és 100.000:1 kontrasztarány elérésére képes, 120 Hz-es képfrissítési gyakorisággal.

A BOE állítólag korlátozott kapacitású B5 WOLED K+F gyártósorán tervezi a panel előállítását, A DSCC cikkírója szerint: „mivel a mennyiségek várhatóan meglehetősen alacsonyak lesznek a K+F kapacitásuk elegendő lehet”, hozzátéve, hogy „forrásunk jelezte, hogy a BOE kihozatala a terméken nem olyan rossz”.

Az LG Display is SID 2022 alkalmával mutatta be azt a 246 centis (97”) OLED.EX képernyőt, aminek felhasználásával az első LG OLED TV-k 2022 második felében lesznek kaphatóak Európában 25.000 € (kb. 9,5 MFt) áron.

A Samsung Display által gyártott QD-Display, azaz QD-OLED képernyők állítólag csak jövőre készülnek nagyobb, 195 centis (77 hüvelykes) panelmérettel.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .