BT Sport Ultimate: fociközvetítések HDR képpel és Dolby Atmos hanggal

A BT Sport Ultimate néven induló csatornán a Premier League következő szezonjának labdarúgó-közvetítései új minőségi szinten élvezhetőek.


Az eddigi BT Sport 4K UHD helyébe lépő új BT Sport Ultimate elnevezésű csatorna az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság, a Premier League hétvégén kezdődő új szezonjának mérkőzéseit másodpercenként 50 képkocka/sec képsebességgel és 4K UHD felbontásban, vagyis a gyors mozgásokat is éles képpel közvetíti majd élőben. A csatorna ráadásul nagy dinamikatartományú (HDR) képet és Dolby Atmos hangot is kínál a nézett platformtól függően.

A csatorna múlt vasárnap indult a Liverpool és a Manchester City közötti FA Community Shield kupamérkőzés élő közvetítésével. A BT a Premier League 52 mérkőzése mellett az év során számos Bajnokok Ligája és Európa Liga meccset is közvetít majd.

A BT szerint közvetítései „szín- és felbontási adottságait” a HDR „maximalizálja”, vagyis a BT Sport Ultimate csatornán nézhető mérkőzések képe lenne az eddigi legrealisztikusabb, amit valaha láttunk.

A BT új csatornája a BT TV és a Virgin Media kábelszolgáltatások mellett okos TV-ken, laptopokon, Apple TV 4K médiadobozon, táblagépeken, okostelefonokon és PlayStation valamint Xbox játékkonzolokon keresztül is elérhető a megfelelő előfizetéssel rendelkező ügyfelek számára. A szolgáltatás ingyenesen is élvezhető lesz az első brit 5G hálózaton, az EE 5G mobil ügyfelei számára.

Nemrégiben a TVBEurope szavazásán szakértők többsége ítélte a műsorterjesztő iparág jövője szempontjából a 4K és 8K felbontásnál fontosabbnak a HDR technológiát.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .