CES 2006: a Google internetes videoletöltő szolgáltatást indít

1. Oldal

A webes keresőóriás Google új szolgáltatása megvehetővé és kölcsönözhetővé teszi az Interneten keresztül a tartalmak tulajdonosainak a videoműsorait. A CBS számos TV műsorát teszi letölthetővé ily módon.
A Google Video Store névre keresztelt szolgáltatás videók ezreit teszi letölthetővé, mégpedig oly módon, ahogy azt a jogtulajdonos csak akarja. Az első műsorszolgáltatók között van a CBS, mely néhány fő műsoridőben sugárzott sorozatát és hatalmas katalógustárát teszi elérhetővé. (A jelenleg futó CBS sorozatok közül a sugárzást követő napon a Helyszínelők, a Survivor és a Amazing Race, a korábbiak közül a A Brady család (The Brady Bunch), a Star Trek és az I love Lucy epizódjai tölthetőek le 1,99 dollárért.)

A hírek szerint arról is megállapodás született, hogy 24 órás késéssel az NBA (az amerikai kosárlabda szövetsé) mérkőzései is láthatóak lesznek a szolgáltatás jóvoltából. Rövidesen csatlakozik a szolgáltatáshoz többek között a Brit ITN, a Sony BMG, és a Time Warner is.

google_page.jpg
Larry Page a Google társalapítója bevezető beszédében a következőket mondta: „A Google Video első ízben tesz láthatóvá rengeteg minőségi videót a világhálón. A Google Video teret biztosít a videó gyártóknak és bárkinek, akinek egy videokamerája van, hogy gyorsan, szabadon és gond nélkül tehesse közzé alkotásit a teljes Google közönségnek.”

A szolgáltatás használatához először egy Google Video lejátszót kell letölteni, mely tartalmazz a cég által kifejlesztett digitális jogvédelmi szoftvert. A szolgáltatás által kínált műsorok jogi okokból bizonyos földrajzi területeken korlátozásra kerülnek.

A CBS vezérigazgatója Les Moonves szerint „Ez egy újabb izgalmas terület, melyen a CBS piacvezető műsorait egy teljese új közönséghez viheti fel.”

Kapcsolódó linkek:

Legálisan letölthető hollywoodi filmek az Interneten
Mit hozhat az új, videólejátszós Apple iPod
A hollywoodi stúdiók a legális filmletöltés megteremtésére készülnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .