Legálisan letölthető hollywoodi filmek az Interneten

1. Oldal

2006. elején már számos letölthető NBC Universal filmek és TV műsor között válogathatunk.
Peer_Impact_P2P.jpgJövő év elején már számos olyan letölthető NBC Universal film között válogathatunk, mint a „Ray”, a „Che Guevara, avagy egy motoros naplója” vagy „A remény bajnoka”. Minderre a Wurld Media tulajdonában lévő, korábban a nagy zenekiadókkal megállapodva azok zeneszámainak letöltését lehetővé tevő Peer Impact P2P (azaz Peer to Peer, ami az internetes fájlmegosztás elterjedt elnevezésre utal) szolgáltatás nyújt majd lehetőséget.

Nem ez volt az első lépés ebben a vonatkozásban. Az America Online és Warner Brothers korábban (november 14-én) már bejelentett a már lefutott sikeres TV sorozatok epizódjainak internetes P2P letöltésére szerveződött in2TV elindulását.

Az NBC Universal és a Wurld Media megállapodása szerint a kiválasztott filmek a Peer Impact P2P védett hálózatán keresztül lesznek elérhetőek. Az árak még nem ismertek, de a kínálatban döntően ugyanazok a műsorokat találhatóak, melyek a „fizesd és nézd” (Pay-per-view) és videó igény szerint (video-on demand) szolgáltatásokban is, tehát azoktól nagyon nem térhetnek el.

A felhasználók egy 24 órás periódus alatt tudják megtekinteni a műsort, ami 30 napig van fenn a szerver számítógépen, hogy minél több más Peer Impact ügyfél tölthesse le azt.

Mindez tehát azt jelenti, hogy a filmipar legitimálta a P2P technológiát a Napster, a Kazaa és más illegális fájlcserélők rossz híre ellenére. A fő problémát a biztonság jelenti. A Wurld Media mindig is ragaszkodott hozzá, hogy csak jogtiszta tartalmakat terjesszen. Másrészről nyilvánvaló, hogy a hollywoodi stúdiók üzleti lehetőséget látnak a letölthetővé tett műsorokban.

Kapcsolódó linkek:

Mit hozhat az új, videólejátszós Apple iPod
A hollywoodi stúdiók a legális filmletöltés megteremtésére készülnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .