CES 2006: Xbox 360 külső HD-DVD meghajtóval még idén

1. Oldal

A korábban cáfolt híresztelés, miszerint a Microsoft Xbox 360 játékkonzolt HD-DVD meghajtóval látják el, a jelenleg zajló CES-en beigazolódni látszik.
Xbox_360_200px.jpgMár jó ideje ismert, hogy az idén piacra kerülő Sony PlayStation3 konzolba Blu-ray Disc meghajtót építenek, s az így alkalmas lesz a játékprogramok mellett a lemezeken lévő nagyfelbontású (HD) műsorok lejátszásra is. Sokan várták, hogy a HD-DVD formátumot nyíltan, a jövőben megjelenő Vista operációs rendszerében azt integrált módon támogató Microsoft a tavalyi karácsonyi szezonra már piacra dobott Xbox 360-ba vagy annak későbbi változatába ilyen meghajtót épít.

Nos a Microsoft korábban cáfolta a fentieket – ezzel nyilván annak akarták elejét venni, hogy a már az üzletek lévő Xbox 360-ak a polcokon maradjanak csak azért, mert még nincs bennük HD-DVD meghajtó – és olyan megoldást talált, mely megfelel a cáfolatnak is, de talán kielégíti az elvárást is.

Bár a részletek még nem ismertek, de úgy tűnik az Xbox 360-ba épített DVD/CD olvasó meghajtó mellett a konzolhoz már idén kínálnak majd egy opcionális külső HD-DVD meghajtót.

A bejelentés Bill Gate CES-en elhangzott bevezető beszéde során hangzott el Peter Moore-tól, aki a cég interaktív szórakoztatási üzletág, szórakoztatás és eszközök divíziójának vállalati elnökhelyettese – tehát nem akárki. Moore felelős a Microsoft-on belül az Xbox és a játékok ügyeiért. Egy kérdés viszont még mindig nyitott, hogy lesznek-e a konzolhoz játékok HD-DVD-n. Moore erre a következőt válaszolta: „az új meghajtó Xbox 360 tulajdonosok milliói számára teszi majd lehetővé, hogy gond nélkül élvezhessék a HD-DVD mozikat, és további választási lehetőségeket biztosít majd nagyfelbontású tartalmak megtapasztalásához vagy fizikai, vagy digitális formában.” Hogy ez pontosan mit jelent?

Hogy még egyértelműbb legyen a Microsoft kiállása, a cég szórakoztatási eszközök divíziójának elnöke Robbie Bach részt vett a HD-DVD prezentációján is, és ott aláhúzta a szoftvergyártó „szilárd” hitét, hogy a HD-DVD befut – különösen a rivális Blu-ray Disc-el szemben. „Mind a Vista-ban, mind az Xbox 360-al nagyon elkötelezettek vagyunk a HD-DVD mellett” mondta Bach.

Kapcsolódó linkek:

A Microsoft és az Intel a HD-DVD mellett
Blu-ray Disc és HD-DVD hírek (VII.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .