CES 2006: HD-DVD lejátszó feláron a Blu-ray Disc lejátszókhoz képest (frissítve)

1. Oldal

A jelenleg zajló CES 2006-on a Toshiba bejelentette, hogy HD-DVD lejátszója márciustól 500 dollárért lesz kapható. Így néhány hónappal megelőzi, a kétszer ennyibe kerülő Blu-ray Disc lejátszókat.
Tegnap a Las Vegas-i CES (Consumer Electronic Show) 2006-on a Toshiba America Consumer Products bejelentette hogy az első két HD-DVD lejátszót, a HD-XA1-et és a HD-A1-et márciusban kezdik forgalmazni az USA-ban, 800 és 500 dollárért.

HD-XA1_nagy.JPG
Ez az ár a korábban jósoltnál jóval kisebb, és azt jelzi, hogy az alacsonyabb fejlesztési és gyártási költségekkel számoló HD-DVD tábor agresszíven alacsony árakkal próbálja meg legyűrni a konkurens Blu-ray Disc formátumot. A tegnap és tegnapelőtt a Pioneer Electronics USA és a Samsung által bejelentett Blu-ray Disc lejátszó modellek jelzett árai mindesetre kétszer-háromszor magasabbak, rendre 1.800 és 1.000 dollár.

A Toshiba lejátszók lefelé kompatibilisek a szabvány DVD-vel és CD-vel. Egy beépített Broadcom BCM7411D HD A/V dekódoló áramkör végzi el a H.264 MPEG-4 AVC, a VC-1 (SMPTE 421M) és MPEG-2 digitális videojel „kitömörítését”. A nagyfelbontású 720p és 1080i videojel HDMI kimeneten jelenik meg. A készülékek az új hangformátumokat is támogatják, sőt beépített többcsatornás Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD (2 csatorna), DTS és DTS-HD dekódolóval is rendelkeznek. A HD-XA1-be ezenkívül négy hangfeldolgozó DSP chipet építenek, melyek lehetővé teszik a mélyhangok menedzselését, a csatornák késleltetését és hangerőszabályzását is. A digitális audiojel S/PDIF vagy HDMI kimeneten is megjelenik – az utóbbiakon a Dolby Digital Plus és DTS-HD szabvány bitfolyamként csatlakoztatható AV vevőerősítőhöz. Ezen kívül a HDMI kimeneten a PCM jelként is továbbítható a sztereó vagy sokcsatornás hang. A drágább lejátszón van két USB port is, melyekhez akár játékkezelő is csatlakoztatható.

Februárban a Toshiba az új termékkel kiterjedt demonstrációs Road Show-ba kezd, és az bevezetési kampány elnevezés is megvan már: „So real you can feel it.” (Oly valóságos, hogy érzed.)

Pioneer_elite_blu_ray_dp_hd1.jpg
A Pioneer BDP-HD1 Blu-ray Disc lejátszó érkezését az USA piacára májusra tervezik. Ez a modell a lehető legnagyobb 1902x1080p felbontást is képes előállítani HDMI kimenetén, a Windows Media Connect és DLNA otthoni hálózatba integrálás érdekében IP hálózati lehetőségeket is kínál majd.

DB-ROM_lejatszo_-Samsung.jpg
A Samsung BD-P1000 típusszámú Blu-ray Disc lejátszóját valamikor tavasszal kívánja piacra vinni az USA-ban. Az 1.000 USD körüli áron kínált modell HDMI kimenetén 720p ill. 1080i videojel lesz elérhető. A lejátszó lézer olvasófeje két lencsével a Blu-ray Disc mellett képes a DVD (DVD-RAM, DVD-R/RW, DVD+R/RW), a CD lemezek olvasására is. A készülék kezeli a Compact Flash, XD Picture Card, Micro Drive, SD, MMC, RS-MMC, Memory Stick és Memory Stick Duo memóriakártyákat is, és a HDMI mellett kompozit, S-Video, komponens YUV analóg videokimenetek, digitális és analóg audiokimenetek is vannak. A modell a 192kHz-es LPCM, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, MPEG 2, DTS és MP3 hangformátumokat támogat.

Kapcsolódó linkek:

Blu-ray Disc és HD-DVD hírek (XI.)
Blu-ray Disc és HD-DVD hírek (X.)
Biztosan nem kerül piacra idén a HD-DVD!
Blu-ray Disc és HD-DVD hírek (IX.)
Mégsem kerül idén piacra a HD-DVD?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .