Chromecast: az első változat már nem kap lényegi frissítéseket

A 2013-ban megjelent eredeti Chromecast azonnal siker lett, de hat év után a Google megszünteti a streaming eszköz támogatását.


Az első eredeti Chromecast 2013-as megjelenése óta már számos újabb verziója jelent meg a TV-hez vagy projektorhoz csatlakoztatható streaming adapternek, és van már közöttük a 4K HDR videókat is támogató változat is. Az eltelt évek során szoftverfrissítésekkel az eszközök funkcionalitása is bővült, legutóbb például többszobás hangrendszer kiszolgálására váltak alkalmassá.

Balról az első az első eredeti Chromecast.

A 9to5Mac szúrta ki, hogy az újabb hardverű változatokkal szemben az eredeti a beágyazott Chrome böngésző egy elavult, körülbelül egy évvel régebbi verzióját futtatja. Miután megkérdezték erről, a Google az alábbiakat válaszolta.

„A Chromecast nemrég ünnepelte 6. születésnapját. Örülünk, hogy az első generációs eszközben még kedvüket lelik néhányan a legkorábbi alkalmazóink közül, és továbbra is frissítjük azt hiba- és biztonsági javításokkal.”

Az eredeti adapter tehát továbbra is működik, de a Google a hiba- és biztonsági javításokon túl a jövőben lényegi frissítéseket már csak az újabb változatokhoz kínál.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .