Csökkenti LCD paneltermelését a Sharp

1. Oldal

A Sharp az USA-ban és Kínában felhalmozódott TV készletek miatt csökkenti LCD panelgyártását ettől a hónaptól kezdődően a 102 cm és nagyobb paneleket gyártó új sakai üzemében, és visszafogja más TV gyártók, így a Sony panelellátását is.
A Nikkei üzleti napilap szerint a Sharp 20-30 százalékkal csökkenti az új sakai üzem kapacitáskihasználtságát az elkövetkező két hónapban, de ez nem érinti a cég saját TV gyártását, és a kisebb illetve közepes méretű TV-kbe szánt LCD paneleket előállító kameyamai üzem változatlan kapacitással működik tovább.

Sharp Sakai üzeme madártávlatból
Sharp Sakai üzeme madártávlatból


A riportban a Sharp megerősítette a 2011 márciusáig tartó pénzügyi évre vonatkozó 15 milliós TV eladási célkitűzését, ami 47%-os emelkedés az előző évhez képest.

Ez év első felében még hiány mutatkozott az LCD panelellátásban, de a kínai TV gyártók keresletet meghaladó termelése miatt LCD TV készletek halmozódtak fel az USA-ban és Kínában. Ez a jelenlegi piactorzító állapot feltehetően a vegyesvállalatban tulajdonostárs Sony számára okozhat nagyobb gondot, amely a 102 centis és nagyobb paneleket a Sakai üzemben gyártja.

Az elmúlt hónapban a konkurens LG Display vezérigazgatója Kwon Young-soo is arról beszélt, hogy cége esetleg csökkenti az LCD termelést a TV piaci kereslet csökkenése miatt.

Lehet, hogy egy újabb recessziós szakasz veszi kezdetét?

Kapcsolódó linkek:

Rekord plazmapanel kiszállítás 2010 második negyedévében
Idén 242 millió TV kerül piacra köztük 188 millió LCD TV
Végleges megállapodás a Sharp és a Sony LCD közös vállalatáról
Sharp: 10%-kal növekvő LCD panelgyártási kapacitás
Sharp: már októberben termel a 10. generációs LCD panelgyár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .