Sharp: 10%-kal növekvő LCD panelgyártási kapacitás

1. Oldal

A Sharp Corporation 2-es számú kateyamai üzemében augusztustól körülbelül 10%-kal bővíti LCD panelgyártó kapacitását a TV-hez szükséges LCD panelek iránti kereslet növekedésére reagálva.
Sharp_Up.jpg2009 áprilisában a Sharp bejelentetése alapján a cég 2-es számú kateyamai gyáregysége havi 90.000 üveghordozó feldolgozásával teljes üzemben áll, és a Sakai városában épülő gyártókomplexum új LCD panel gyárát az eredetileg tervezettnél korábban, 2009 októberében helyezi üzembe.

Mivel a panelek iránti kereslet az LCD TV gyártók részéről azóta is egyenletes, ezért a Sharp úgy döntött javítja a termelés hatékonyságát, és augusztustól kezdve a 2-es számú kateyamai üzemben feldolgozott üveghordozó mennyiségét havi 100.000-re emeli.

A 2-es számú kateyamai üzem 2006-ban kezdte meg a termelést, s azóta is a világ egyik legkorszerűbb LCD panelgyárának számít. Az itt előállított paneleket használják a Sharp AQUOS LCD TV-kben is, s az üzem nagyban hozzájárult a márka imázsához.

A gyár a Sharp vertikálisan integrált termelési koncepciója szerint, mint modellüzem a saját gyártási technológiák fejlesztését is folytatja.

Kapcsolódó linkek:

Sharp: két új LCD TV széria LED-es háttérvilágítással
Szabadalomsértés miatt Sharp LCD-ket tiltottak be az USA-ban
Sharp: új beépített MPEG4 tuneres AQUOS LCD TV alapmodell
Sharp: már októberben termel a 10. generációs LCD panelgyár
Sharp: gombnyomásra energiatakarékos új AQUOS LCD TV
Panelgyártó kapacitásokat állít le az LG és a Sharp

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .