Össztűz a LED TV elnevezésre

1. Oldal

Az elsősorban a Samsung által használt LED TV elnevezést a konkurensek és a brit hirdetéseket felügyelő hatóság is a vásárlók megtévesztésének tartják, mert a valójában LED háttér-világítású LCD TV nem újdonság és nem különlegesség, ahogy hirdetik.
LED_TV_200px.jpgA LED TV elnevezés körüli vita nem új keletű. Szeptemberben a brit Advertising Standards Authority (ASA) vagyis a hirdetések felügyeletével foglalkozó hatóság már eltiltotta a Samsung-ot, a LED TV elnevezés használatától tévéreklámokban és interneten, valamint magazinokban megjelenő hirdetésekben, mivel az nem felel meg a marketing szabályozásnak, és félrevezető. Az ilyen TV-k képernyőjét ugyanis nem LED-ek alkotják, azok LCD TV-k LED háttér-világítással.

A LED TV elnevezést azonban nemcsak a Samsung használja előszeretettel, de a Toshiba, a Philips és az LG is, mert úgy gondolják, a kevésbé tájékozott átlagvásárlók szemében evvel emelhetik márkájuk és termékük elismertségét.

A Sony tisztességtelennek tartja a LED TV elnevezés ilyetén használatát, és saját LED háttér-világítású illetve él-megvilágítású LCD TV-it az igazságnak megfelelően hirdeti. A hagyományos, hidegkatódos lámpákat alkalmazó háttér-világítású LCD TV-ket gyártó Panasonic pedig a plazma TV-k előnyeit kiemelő weboldalon mutatja be a LED TV-k gyengéit.

Kapcsolódó linkek:

Samsung: csúcsminőségű LED TV-k is lesznek még 2009-ben
Samsung: már idehaza is kaphatóak a LED LCD TV-k

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .