YouTube már HD-ben is

1. Oldal

A közkedvelt videós fájlmegosztó oldal rövididőn belül jelentős technikai megújuláson ment át, azzal hogy már nemcsak 16:9-es széles képarányú videók láthatóak rajta, de 720p nagyfelbontásúak is.
YouTube_film.jpgA YouTube videomegosztón immár hivatalosan is elérhetőek HD azaz nagyfelbontású „videostreamek”. Egy ideje bizonyos nagyfelbontásban feltöltött videók 720p formátumban már láthatóak voltak a YouTube-on, csak ehhez csak egy „&fmt=22” paramétert kellett az ULR-hez biggyeszteni.

Mostantól a YouTube lehetővé teszi a megfelelő tartalmak 720p letöltését, amihez nem kell mást tenni, mint a lejátszó ablak jobbalsó sarkában lévő „watch is HD” feliratra kattintani. Érdemes példaként megtekinteni a „BIG-VIEW Berlin Trailer” videót, melyen jól látható a normál minőség és a HD közötti különbség főleg teljes képernyőre nagyítva. Aki még több nagyfelbontású videót szeretne találni, az írja be a keresőbe a „HD” vagy a „720p HD” keresőszavakat.

A csak október hónapban világszerte 344 millió egyedi video-megtekintést számláló YouTube nemrég jelentette be, hogy rövidesen játékfilmek is megjelennek oldalain. Ha ezek és további filmek valamikor a jövőben szintén nagyfelbontásúak és világszerte elérhetőek lehetnek majd, az igen érdekes helyzetet teremthetne a globális médiapiacon.

A YouTube nagyfelbontású videói természetesen H.264 tömörítésűek, s mivel kb. 280 kilobájt/másodperc sebességgel jön le az ilyen videostream, ezért nem árt, ha internetkapcsolatunk legalább 2Mbit/sec letöltési sávszélességű.

Kapcsolódó linkek:

Rövidesen játékfilmek a YouTube-ról
Filmbemutató a Sony internet platformján keresztül
Miért nincs Blu-ray az új MacBook laptopokban?
PlayStation: videoletöltés egyelőre csak az USA-ban
Microsoft: új Xbox360 interfész és további Xbox Live letölthető tartalmak
iTunes filmletöltés a DVD megjelenéssel egyidejűleg
Microsoft: december 11-én indul az internetes videopiac Európában is
Újabb kezdeményezések az internetes nagyfelbontású műsortovábbításban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .