Denon HEOS AVR: itt a gyökeresen új AV vevőerősítő

1. Oldal

Az új Denon HEOS AVR készülék a HEOS többszobás termékcsalád tagjaként egy olyan 5.1 csatornás AV vevőerősítő, ami rendelkezik ugyan öt végfokkal, de a surround hangzás hátsó csatornáit és a basszusokat vezeték-nélküli hangsugárzók állítják elő.


A múlt nyáron prototípusként bemutatott Denon HEOS AVR egy egyszerűen kezelhető és elegánsan kinéző készülék, ami 5.1 csatornás első osztályú surround hangzást ígér, beállítása és működtetése pedig szintén egyszerűbb, mint egy hagyományos AV vevőerősítőé.

Denon HEOS AV vevőerősítő.jpg
A keskeny és karcsú Denon HEOS AVR egyébként sem hasonlít a hagyományos AV vevőerősítőkre. A sokoldalúságot és egyszerűséget szem előtt tartva tervezett HEOS AVR az okos eszközön futtatott ügyes HEOS alkalmazással állítható be és üzemeltethető. Ez vezeti végig a felhasználót a konfigurációs folyamaton, ami a HEOS AVR-t az egész ház zenei rendszerébe integrálja és gondtalan surround hangzást eredményez. Az erősítő képes megtanulni a TV távirányítójának parancsait is, így a HEOS AVR főbb funkciói a TV távvezérlőjéről is elérhetőek.

A HEOS AVR forradalmasíthatja az AV vevőerősítőket, mert a HEOS vezeték-nélküli többszobás zenei streaming funkciót 5.1 csatornás térhangzással egyesíti, amelyben vezeték-nélküli HEOS hangsugárzókat lehet felhasználni a surround csatornákhoz, vagyis egy részben vezeték-nélküli többcsatornás hangrendszer hozható létre vele. Öt hagyományos passzív hangszórót hajthatnak meg a beépített nagyteljesítményű D osztályú végerősítők, vagy vegyesen, vezetékes és vezeték-nélküli hangsugárzók is használhatóak.

A HEOS AVR négy be- és egy kimeneti HDMI csatlakozása kompatibilis a legújabb Ultra HD TV és Blu-ray készülékekkel, valamint az online video streaming formátumokkal.

A filmek térhangzása mellett tehát a HEOS AVR a teljes többszobás zenei rendszer központjaként zenei bitfolyamokat tud megszólaltatni számítógépről vagy Deezer, Spotify Connect és Tidal online szolgáltatásokról.

További HEOS hangsugárzókat adva bővíthető a rendszer a HEOS app segítségével, amivel beállítható, hogy minden helyiségben más-más, vagy mindenhol ugyanaz a zene szólaljon meg. Hat Quick Select (gyors választás) beállítási lehetőség áll rendelkezésre a kedvenc funkciók számára, és Bluetooth kapcsolaton keresztül közvetlenül is küldhető át zene az erősítőre okostelefonról, táblagépről.

A HEOS AVR stílusos vázán belül minden részletében Denon audió technika rejlik, fejlett digitális jelfeldolgozással, meleget nem termelő, energiatakarékos D-osztályú teljesítményerősítéssel, ami csatornánként 100W-ot képes átadni hangsugárzók meghajtására.

Denon HEOS AV_csat.jpg
A HEOS AVR 5.1 csatornás vevőerősítő főbb jellemzői:

• A legfeljebb 5.1 csatornás első osztályú surround hangzás és könnyű használat
• 5x 100 W teljesítményű D-osztályú végerősítők hangsugárzók meghajtására
• Vezeték-nélküli surround csatornák megszólaltatása egy pár HEOS hangsugárzóval
• Egyedi ipari formatervű alumínium váz és HEOS családi stílusjegyeuvel
• A legújabb HDMI és 4K UltraHD kompatibilitás 4 HDMI bemenettel
• Bluetooth streaming
• Támogatott streaming formátumok, köztük nagyfelbontású audió: DSD (2,4/5,6 MHz), FLAC, WAV, ALAC (192 kHz/24 bit), MP3, WMA, AAC fájlok lejátszása USB-n és hálózaton át
• Beépített HEOS zenei streaming és többszobás technológia
• Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio dekódolás
• Intuitív alkalmazás-alapú beállítás és üzemeltetés; az alapfunkciók vezérlése TV távirányítóval vagy a mellékelt kompakt távirányítóval

Kapcsolódó linkek:

Dolby Vision és HLG HDR támogatás AV vevőerősítőkhöz
Denon: az első X szériájú AV vevőerősítők HEOS technológiával
Denon: bemutatkozott a radikálisan új HEOS AV vevőerősítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .