Denon: új S-szériájú AV vevőerősítők beszédhangvezérléssel

Az új Denon AVR-S650H, AVR-S750H és AVR-S950H AV vevőerősítők közül az utóbbi kettő 7.2 csatornán a Dolby Atmos és DTS:X térhangzást is támogatják, és mindegyik képes a HEOS mellett az Airplay 2 többszobás streaming zenemegosztásra.


A Denon új, egyszerű és megfizethető S-szériájú AV vevőerősítőket kínál azoknak, akik többre vágynak, mint egy szokványos hangprojektor illetve szeretnék leváltani korszerű hálózati funkciókkal – többszobás vezeték-nélküli streaming zenemegosztással, beszédhangasszisztenssel – nem rendelkező AV vevőerősítőjüket.

A 7.2 csatornás AVR-S750H és AVR-S950H a Dolby Atmos és DTS:X objektumalapú hangformátumok 5.2.2 csatornás reprodukálás mellett arra is képesek, hogy külön mennyezeti vagy arra irányított hangsugárzók nélkül is előállítsanak virtuális magassági hangot az újdonság Dolby Atmos Height Virtualizer és a már korábban is alkalmazott DTS Virtual:X technológiákkal.

Mindhárom új vevőerősítő összes HDMI csatlakozója tudja a HDCP 2.3 tartalomvédelmi protokollt és továbbíthatóak rajtuk keresztül a nagy dinamikatartományú HDR10 és Dolby Vision valamint HLG formátumú, akár BT.2020 színtérleírású legjobb minőségű 4K videojelek is. Újdonságként támogatott már az eARC (Enhanced Audio Return Channel) és az ALLM (Auto Low Latency Mode) funkció is, amelyek a HDMI 2.1 specifikáció részei, és mindegyik modell rendelkezik lemezjátszó előerősítő bemenettel.

Még a kedvező ár-érték arányú 5.2 csatornás az AVR-S650H modellbe is beépített a HEOS vezeték-nélküli többszobás streaming zenemegosztó platform, amivel az otthon különböző pontjain elhelyezett kompatibilis HEOS eszközökön szólaltathatóak meg az erősítőhöz csatlakozó hangforrások továbbá a különböző ingyenes és prémium streaming zeneszolgáltatások és internetes rádiók, köztük a Spotify, a Deezer, az Amazon Music, a TuneIn, a Sound Cloud, a Tidal és mások tartalmai. Az egyre elterjedtebb beszédhangvezérlés sem hiányzik az S-széria modelljeiből. Az Amazon Alexa, a Google Assistant és az Apple Siri segítségével kiválasztható a megfelelő műsorforrás, beállítható a hangerő, átugorható egy zeneszám és még sok egyébre van lehetőség. Támogatott már az Airplay 2 audioprotokoll is és Bluetooth kapcsolaton át is megszólaltathatóak kedvenc zenéink.

A Denon Setup Assistant a beüzemelési folyamat minden lépésén vizuálisan segíti át a felhasználót. Az erősítők mérőmikrofonos Audyssey prémium szoba kalibrálási technológiával automatikusan mérik be és optimalizálják annak beállítását az egyedi környezethez, így biztosítva a megfelelő hangélményt.

2019-es S-széria legfontosabb jellemzői

AVR-S650H

AVR-S750H

AVR-S950H

Teljesítmény (6 Ω, 1 kHz, 1%, 1 csatorna hajtva)

5.2 csat./135W

7.2 csat./140W

7.2 csat./145W

4K Ultra HDMI

5 be / 1 ki

6 be / 1 ki

8 be / 2 ki

Dolby Atmos és DTS:X

Dolby Atmos Height Virtualization és DTS: Virtual:X

Powered Zone 2

4K felskálázás

Pure Direct Mode

Analóg bemenetek

2

2

4

Beállítás és egyszerű használat

 • Szoba kalibrálás és optimalizált akusztika: Audyssey EQ kalibrációs technológia csomag az egyszerű, pontos beállításhoz, Dynamic Volume és Dynamic EQ.
 • Gyors választás: az egyes forrásokhoz tárolt hangbeállítások közül az előlap és a távirányító négy QUICK SELECT gombjával.
 • Távvezérlő alkalmazások (iOS/Android/Kindle): Denon AVR Remote App a készülék alapvető vezérlésére és beállítására. Megvásárolható Audyssey MultEQ Editor alkalmazás az EQ görbék további testreszabásához.
Video és HDMI

 • Új eARC: nagyobb sávszélességű vissza-irányú audiocsatorna, mely támogatja a tömörítetlen és 3D hangformátumok továbbítását HDMI kábelen keresztül.
 • Új HDCP 2.3: támogatja a legújabb másolásvédelmi szabványt minden HDMI csatlakozón.
 • Új Auto Low Latency Mode (ALLM): alacsony késleltetésű játékmód automatikus beállítása az ezt támogat készülék (pl. Xbox One konzol) és TV között.
 • Hihetetlen szín: 4:4:4 színfelbontás, BT.2020, HDR10, Dolby Vision kompatibilitás és hibrid log-gamma (HLG) támogatás.
 • Valódi 4K: 4K Ultra HD/60 Hz teljes sebességű jeltovábbítás és 4K video-felskálázás.
Audio és Surround hangzás

 • Új Dolby Atmos Height Virtualizer technológia: A Dolby tartalmának felkeverése virtuális magassági csatornák hozzáadásával (jövőbeli firmware-frissítés révén lesz elérhető a 7 csatornás modelleken).
 • 3D hangzás (csak a 7 csatornás modelleken): Dolby Atmos, DTS:X és DTS Virtual:X a DTS kódolt tartalom felkeverése.
 • Tömörítetlen Surround Sound: Dolby True HD és DTS HA Master Audio támogatás.
 • Prémium D/A konverter: 32 bites AKM DAC a nagy felbontású audió reprodukálására.
 • Hi-Res Audio: 24-bit/192 kHz-es ALAC, FLAC és WAV fájlok, valamint 2,8MHz és 5,6MHz DSD tartalmak lejátszása.
 • Univerzális lejátszás: Az előlapi USB bemenet lehetővé teszi MP3, WAV, FLAC, ALAC és DSD (2,8/5,6MHz) fájlok lejátszását.
Zene Streaming és Smart Home

 • Új Party mód: hanglejátszás minden zónában. Egyidejű zenehallgatás a vevőerősítő fő- és 2 zónáiban, vagy összefogva más HEOS kompatibilis eszközökkel mindenhol hallgatható a TV vagy más HDMI/digitális/analóg forrás hangja.
 • Beépített HEOS: Wi-Fi zenei streaming és többszobás audiotechnológia kompatibilis komponensekkel. A HEOS támogatja az ingyenes és prémium Spotify, Deezer, Amazon Music, TuneIn, Sound Cloud, Tidal és egyéb zeneszolgáltatásokat.
 • Beépített AirPlay 2: az AirPlay 2 segítségével vezeték nélkül továbbítható zene az iOS készülékekről az AV vevőerősítőre, vagy más AirPlay kompatibilis hangsugárzókra.
 • Könnyű beszédhangvezérlés: az Amazon Alexa, a Google Assistant vagy az Apple Siri segítségével beszédhanggal vezérelheti a vezeték-nélküli zenét és a vevőerősítőt.
 • Bluetooth: zenei bitfolyam küldhető vezeték nélkül a 2. zónára vagy HEOS hangsugárzóra az ingyenes HEOS alkalmazáson keresztül.

Az AVR-S650H, AVR-S750H és AVR-S950H rövidesen elérhetőek a hazai Denon forgalmazóknál is, de egyelőre csak az európai ajánlott árak ismertek, melyek rendre 479 €, 579 € és 699 € (kb. 156.000 Ft, 188.000 Ft és 227.00 Ft)

Az alábbi linkeken érhetőek el az új Denon AV vevőerősítők angol nyelvű adatlapjai:
AVR-S650H
AVR-S750H
AVR-S950H

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .