Díjnyertes az AUO szemüveg nélküli 2D/3D TV képernyője

1. Oldal

A display iparág reprezentánsait tömörítő SID (Society for Information Display) idei „2012 Display of the Year” arany fokozatát az AU Optronics 140 centis (55 inch) 4Kx2K felbontású szemüveg nélküli 3D TV képernyője kapta.
A 3D TV-k nem annyira keresettek, ahogy azt a TV gyártók eleinte hitték, de még nagy reményeket fűznek az autosztereoszkóp, azaz szemüveg nélküli 3D-hez. Sok gyártó fejleszti ezt a 3D képernyő technológiát, de a tajvani AU Optronics (AUO) már elismerésre méltó eredményt is elkönyvelhet.

AUO_szemuvegnelkuli_3D_panel.jpg
Az AUO állítja elő ugyanis a világ jelenleg első és legnagyobb kereskedelmi forgalomban kapható 140 centis (55 inch) 4Kx2K felbontású kapcsolható 2D/3D szemüveg nélküli 3D TV képernyőjét, ami elnyerte a SID „2012 Display of the Year”, azaz 2012-es év képernyője arany fokozatú díját.

A díj indoklása szerint az LCD TV képernyő kínál kivételes vizuális élményt rendkívüli kényelmet kínál. A képernyő 4Kx2K (pontosabban „Quad-HD”), vagyis 3840 x 2160 pixel felbontása élénk és élethű 2D képeket biztosít. A néző egyszerű átkapcsolással azonnal átkonvertálhatja a képet 3D formátumba, és a TV beépített arckövető kamerája révé akár kilenc nézési pozícióból támogatja a 3D kép megjelenítését gyakorlatilag „holtpontok” nélkül biztosítva a lehető legmagasabb képminőséget. A lentikuláris lencséket alkalmazó 3D technológia szükségtelenné teszi 3D szemüveg használatát a 3D kép nézéséhez.

Az AUO díjnyertes TV képernyőjének felhasználó partnerei között van feltehetően a Toshiba, melynek 55ZL2 szemüveg nélküli 3D TV-je már kapható Európában is.

Az alábbi videó az AUO TV képernyőjének tulajdonságait mutatja be.

HTMLON
HTMLOFF

Kapcsolódó linkek:

Sony: új prototípus szemüveg nélküli 3D TV
Dolby 3D: technológia szemüveg nélküli képernyőkhöz is
IFA 2011: jön a Toshiba szemüveg nélküli 3D TV-je Európába

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .