Dolby 3D: technológia szemüveg nélküli képernyőkhöz is

1. Oldal

A Dolby Laboratories, Inc. és a Royal Philips Electronics „Dolby 3D” elnevezésű 3D HD formátuma és technológiai csomagja teljes HD 3D tartalmakat továbbít 3D képmegjelenítők köztük szemüveg nélküli képernyők számára.


Dolby_3D.jpgA Dolby Laboratories, Inc. (Dolby) és a Royal Philips Electronics (Philips) közös projektje azt szolgálja, hogy minden képernyőméreten jobb legyen a 3D látványélmény legyen szó okos-telefonokról, táblagépekről, számítógépes monitorokról és televíziókról. A „Dolby 3D” egy komplett rendszer, amit arra terveztek, hogy a teljes átviteli láncon át működve tiszta szemüveg nélküli 3D tartalmat továbbítson a jelenlegi tartalomterjesztési rendszereken.

A Dolby a „Dolby 3D” formátum kapcsán is ugyanazt a termékfilozófiát kívánja a 3D tartalmaknál is bevezetni, mint amit a hangtechnikában a teljes tartalomláncban alkalmazott technológiái esetében is. A Philips pedig a szemüveg nélküli 3D képernyők technológiájának területén szerzett sokéves kutatás-fejlesztési tapasztalataival járul hozzá a projekthez. A fogyasztó tehát bízhat benne, hogy „Dolby 3D” tartalmat nézve egy 3D képmegjelenítőn, a lehető legjobb látványban lesz része.

A projekt fókuszában most az áll, hogy a képernyőpanelek és a szórakoztatókészülékek eredeti gyártóival együttműködve javítsák a 3D szórakoztatóelektronikai eszközök teljesítményét, hogy a 3D tartalmak megtekintése ugyanolyan kényelmes és vonzó legyen, mint ma a 2D tartalmaké egy jó minőségű képernyőn. Ez a projekt a technológia szabványosításával és licencével egyedülálló módon segítheti a 3D iparági befogadását.

A „Dolby 3D” automatikusan a különböző képernyőméretekhez optimalizálja a videót és a fél-felbontású 3D (például Side by Side, Top and Bottom) tartalmakat teljes felbontásra alakítja. A tartalomtulajdonosok és műsorterjesztők „Dolby 3D”-ben kódolt 3D HD műsorokat szolgáltathatnak a „Dolby 3D” kompatibilis eszközökkel rendelkező fogyasztóknak, miközben az kompatibilis marad a már meglévő 3D készülékekkel. A rendszer a 3D HD formátum mellett 3D tartalom létrehozására szolgáló eszközöket és valósidejű 3D tartalom konverziót is tartalmaz.

Kapcsolódó linkek:

Dolby technikával javít LCD TV-i képdinamikáján a Sony
DVB: jóváhagyás előtt a 3DTV specifikáció
HDMI 1.4a: a választható 3D formátumok specifikációjával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .