Dolby technikával javít LCD TV-i képdinamikáján a Sony

1. Oldal

A Sony egyes LED háttérvilágítással rendelkező BRAVIA LCD tévéihez megkapta a Dolby helyi fényszabályzású „High Dynamic Range (HDR)”, azaz nagy dinamikatartományú képmegjelenítő szabadalmának licencét.
Nem sokat hallottunk a Dolby által hasznosításra megvett „High Dynamic Range (HDR)” technológiáról, amióta a SIM2-vel közösen nagydinamikájú prototípus LCD képernyőben alkalmazták a LED háttérvilágító egység fényerejének helyi szabályzását, amivel rendkívül magas felületi fényességet és dinamikus kontrasztarányt tudtak elérni a referencia képernyővel.

Dinamikus_LED_hattervilagitas.jpg
A Dolby HDR, mint dinamikusan szabályozott LED háttérvilágítás technológia jelentősen javítja az LCD képernyők vizuális hatását azáltal, hogy a velük megjelenített kép szinte minden igényt kielégítő dinamikával, azaz élénk színekkel és fehérrel, igazi feketével ugyanakkor finom világossági árnyalatokkal rendelkezik. A Dolby a LED háttérvilágítást kisfelületű helyi fényszabályzó technológiája a képen keresztüli megvilágítás intenzitását változtatva a kép minden részén s kívánt precíz fényességi szintet nyújtja. A Dolby állítása szerint technológiájuk lehetővé teszi az emberi szem által látható teljes dinamikatartományt megközelítő képek megjelenítését.

Kapcsolódó link:

Dolby-SIM2 nagydinamikájú LCD képernyő prototípus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .