Dolby AC-4: jövőre már a Samsung és mások TV-iben

1. Oldal

A Dolby Laboratories bejelentése szerint a Philips/TP Vision, a Viso és a Sony által is támogatott új, hatékonyabb hangtömörítést nyújtó AC-4 audió dekódolás technológiája 2017-től beépül a Samsung TV-kbe.
A két éve bemutatott Dolby AC-4 audioformátum a fejlett tömörítési technológiáknak köszönhetően a csatornakapacitás hatékonyabb kihasználását ígéri a műsorszóróknak és online tartalomszolgáltatóknak, továbbá olyan értéknövelt szolgáltatásokat, mint például alternatív nyelvű hangsávot, valamint szolgáltatásokat halláskárosultaknak és látássérülteknek. Az AC-4 az objektumalapú Dolby Atmos hang terjesztését is támogatja.

Dolby_AC4.jpg
A megjelent sajtóközlemény úgy fogalmaz: „A Dolby szorosan együttműködik a Samsunggal, műsor- és streaming szolgáltatásokkal, hogy előmozdítsák a következő generációs audióval kapcsolatos iparági tapasztalatokat, és megismertesse a fogyasztókat a Dolby AC-4 által szállított újgenerációs audió szórakoztató élményével.”

A Dolby AC-4 lényegi elemeit már szabványosította az Európai Távközlési Szabványügyi Intézet (European Telecommunications Standards Institute) és adaptálta a DVB is, és készek az új szolgáltatások és specifikációk befogadására is. A Samsung szerint logikus, hogy a cég termékei tartalmazzák a Dolby AC-4 technológiát, hogy támogassák a jövendő ATSC 3.0 televíziós szabványt és másokat.

Giles Baker a Dolby Broadcast üzleti csoportjának vezető alelnöke azt mondja, hogy: „Örülünk, hogy egy iparági vezető televízió-gyártó fogja támogatni a Dolby AC-4-et, és hisszük, hogy a Samsung elkötelezettsége bizonyítja, hogy ez az újgenerációs audiotechnológia a legjobb megoldás az iparág számára. Azzal, hogy a Samsung csatlakozik a Dolby AC-4-et támogató szórakoztatóelektronikai gyártók, rendszerchip szállítók és szakmai partnerek egyre bővülő listájához, a Dolby egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, a fogyasztóknak forradalmi személyre szabott és magával ragadó hangélményt kínáljon a műsorterjesztésben.”

Kapcsolódó linkek:

A Dolby Atmos és DTS:X hangformátumokról
Dolby Atmos a házi-moziban
Dolby AC-4: az új audioformátum
Dolby Vision: a jövő fényes, kontrasztos, színgazdag képe
Dolby Atmos: a forradalmian új surround mozi hangformátum
Mi is a Dolby Digital és hogyan működik?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .