Dolby Atmos hangsávú filmek a Netflix kínálatában

1. Oldal

A Netflix tegnap jelentette meg világszerte a Bong Joon Ho rendezte „Okja” című filmet, a streaming szolgáltatás történetében először Dolby Atmos hanggal, ami egyelőre csak Xbox One vagy Xbox One S konzolon át élvezhető.


Eddig a Netflix tartalmaihoz Dolby Digital Plus hangsávot kínált, aminél a Dolby Atmos sokkal teljesebb térbeli hangélményt nyújt. Ahogy a 4K-t és HDR-t, úgy a legkorszerűbb hangformátumot is minél hamarabb el akarta juttatni előfizetőihez a Netflix.

Netflix Okja.jpg
A Netflix blogján Greg Peters a clg vezető termékfelelőse azt írja: „A magával ragadó atmoszféra megteremtésében, hang éppen olyan fontos, ha nem fontosabb, mint maga a kép. Fontos eszköz, hogy a történetmesélést kiterjessze a képernyőn túlra, és bevonja a közönséget az elbeszélésbe. Örömmel jelentem be a Netflix Dolby Atmos támogatással való kiegészülését, mely a sokat dicsért, Bong Joon Ho által rendezett, a Cannes-i Filmfesztiválon nemrég bemutatott és mától világszerte a Netflix-en elérhető Okja című filmmel veszi kezdetét.”

Egyelőre öt filmre jelentette be a Dolby Atmos támogatást a Netflix.Ezek az alábbiak:

Okja (június 28.)
BLAME! (Július 28)
Death Note (augusztus 25)
Bright (december)
Wheelman (2017)

A fentiek közül több is 4K és HDR képminőséggel lesz elérhető, és külön logó jelzi a Dolby Atmos hangsávot a Netflix filmek leírsánál.

A Dolby Atmos fejfölüli hangokat is tartalmazó térhangzás élményének élvezetéhez természetesen szükség van egy kompatibilis hangrendszerre.

A Netflix Dolby Atmos hangsávjának bitfolyamát jelenleg még csak a Microsoft Xbox One, Xbox One S konzolok támogatják, és hamarosan a beépített Dolby Atmos hangrendszerrel rendelkező 2017 LG OLED TV-k.

Greg Peters magyarázta szerint: „Xbox-on úgy érhető el az élmény, ha a konzol csatlakozik egy Dolby Atmos kompatibilis házi-mozi rendszerhez, TV-hez vagy „soundbar” hangsugárzó rendszerhez, vagy fejhallgatón keresztül az új „Dolby Atmos for headphones” funkciót használva, ami a Dolby Access alkalmazáson keresztül vásárolható meg az Xbox Store-ban. Az LG OLED TV-k beépített Dolby Atmos képessége 360 fokos hangteret hoz létre körülöttünk, anélkül, hogy külső hangrendszer kéne csatlakoztatni.”

A Netflix azt tervezi, hogy idővel további eszközökön is működik majd a Dolby Atmos támogatás. Ezen technikai support oldalon lehet utánanézni a támogatott készülékeknek, és annak, hogy miként kell beállítani az Xbox One-on, hogy az kiadja a bitfolyamot.

A 4K, HDR, és Dolby Atmos eléréséhez „4 Screens + Ultra HD” előfizetéssel kell rendelkezni és az internet kapcsolatnak legalább 3 Megabit/sec sebességűnek kell lennie.

Az Okja rendezője, Bong Joon Ho az alábbi videóban osztja meg gondolatait a Dolby Atmos-ról.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Netflix: itt az első interaktív mese eldönthető sztorival
Netflix: cél a hagyományos filmforgalmazási modell lebontása
Netflix: letöltés funkció a Windows 10 alkalmazásban is
Már Oscar-díjat is nyertek Amazon és Netflix produkciók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .