Netflix: itt az első interaktív mese eldönthető sztorival

1. Oldal

Már látható a Netflix első interaktív filmje a „Puss in Book: Trapped in an Epic Tale” – amit több is követ majd -, s melyben a nézők dönthetik el, hogy a történet miként folytatódjon.


Az interaktív filmek ötlete két évtizede merült fel, de úgy tűnt, hogy a nézők inkább a játékokban kedvelik ezt a lehetőséget. A technológiai fejlesztés azonban új eszközöket adott a mesemondók kezébe, és a Netflix úgy véli, hogy most talán már működhet az interaktivitás a filmek esetében is.

Netflix_interaktiv_sztori.jpg
A már világszerte látható Puss in Book: Trapped in an Epic Tale az első interaktív filmes történet gyerekeknek szól, de a Netflix a szülőket is arra bíztatja, hogy csatlakozzanak a szórakozáshoz. A történet kibontakozását a távirányító használatával megjelölt döntésekkel lehet befolyásolni.

A Netflix bejelentése szerint: „Széleskörű kutatásokat végeztünk és sok gyerekkel és szülővel beszéltünk, kvalitatív adatokat gyűjtve, hogy jobban megértsük, olyan dolog-e ez, ami tetszeni fog a nézőnek. Melyik választás vagy történet a legnépszerűbb? Az átlagos vagy a barátságos medvék lesznek népszerűbbek? Jobban készteti-e a tagokat, hogy újranézzék és feltárják az összes különböző történetet?”

Hogy az „interaktív történetmesélés” – ahogy a Netflix nevezi – sikeres lesz-e, azt talán még csak elképzelni lehet. A Netflix rengeteg felhasználói adatot gyűjthetett, de azt nem osztja meg a nyilvánossággal. A siker legjobb mutatója valószínűleg az lesz, ha a Netflix folytatja az interaktív tartalmak megjelentetését.

A CtrlMovie AG nevű cég a közelmúltban kísérletezett valami hasonlóval, ami „a játék és a film végső kombinációja” lenne. Erre jelent meg a „Late Shift” alkalmazás Apple TV-n és más eszközökön.

A Puss in Book: Trapped in an Epic Tale után a Netflix július 14-én mutatja be a Buddy Thunderstruck: The Maybe Pile jövőre pedig a Stretch Armstrong: The Breakout című alkotásokat. A tartalmakat a DreamWorks Animation, az American Greetings Entertainment és a Stoopid Buddy Stoodios együttműködésével készítik el.

A technikai támogató weboldal szerint a történet irányításához azt egy Smart TV-n, egy iPhone/iPad készüléken, egy streaming box vagy játékkonzol segítségével kell nézni. Szüksége van a Netflix alkalmazás legújabb verziójára is. Az Android mobil, az Apple TV, a Chromecast és a webböngészők még nem támogatottak.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Netflix: cél a hagyományos filmforgalmazási modell lebontása
Netflix: letöltés funkció a Windows 10 alkalmazásban is
Töretlen a streaming tartalomszolgáltatások térnyerése
Már Oscar-díjat is nyertek Amazon és Netflix produkciók
Netflix: már letölthető tartalmak is vannak mobil eszközökre
Netflix: már Windows 10 PC-n is nézhetőek a 4K tartalmak
Netflix: nem gond a jelszómegosztás, mert jól megy a bolt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .