Google TV: még a nyáron megjelenik a platform 2.0 változata

1. Oldal

A világhálón elérhető tartalmakat és alkalmazásokat a televíziós műsorokkal kombináló Google TV kezdeti megvalósításai nem teljesítették be a várakozásokat, de már tesztelik a Google TV 2.0 beta verzióját.
A világhálót a TV-re koncepció alapján a Google Chrome böngészőjével a webes tartalmakat a TV-re elhozó Google TV termékek, mint a Logitech Revue set-top box értékelései a kissé bonyolult beállítás és lassú működés mellett leginkább azt hiányolták, hogy eddig nem voltak a rendszert működtető Android alapú operációs rendszer alatt futó népszerű alkalmazások elérhetőek.

Google_Honeycomb_1.jpg
A múlt heti Google I/O 2011 konferencián elhangzott bejelentés szerint a hiányolt alkalmazások megérkeznek a Google TV-re egy újraindítás során, amely elhozza az új Android „Honeycomb” 3.1 op. rendszer verziót a platformra.

Google_Honeycomb_2.jpg
A Google egy „Fishtank” elnevezésű projekt keretében már meg is hívott néhány fejlesztőt, hogy vegyenek részt az új szoftver bétatesztelésében, ami egy a Logitech Revue készülékéhez sokban hasonlító hardverkörnyezetben fut.

Google_Honeycomb_3.jpg
A Google TV 2.0 beta néven ismert készülékbe feltöltve az Android 3.1 alapú op. rendszer már alkalmazásokkal is kiegészül. Egyelőre csak egy „Clock” azaz Óra és egy Live TV alkalmazásról tudni, melynek forrása a készülék HDMI bemenete. A kezelőfelület megőrzi a „Honeycomb” kék és fekete megjelenését és rengeteg a nagyképernyőre illő hatékony optimalizálást mutat.

A Google TV 2.0-nak azonban nem a „Fishtank” az egyetlen kísérleti terepe. A Logitech is teszteli az új szoftvert a Revue set-top box egységen, saját fejlesztőikkel azon munkálkodva, hogy egy sor alkalmazást készítsen a felhasználók számára. A jelenlegi Revue tulajdonosok arra számíthatnak, hogy az új szoftver nyár végére érkezhet meg. A Logitech nem tett említést új hardverről, de meglepő lenne, ha egy ilyen szoftverfrissítéssel, hogy járna valami új hardver is.

Kapcsolódó linkek:

Google TV: késlekedés a javításra váró szoftver miatt
Google TV: már hanggal is vezérelhető Androidos telefonról
Google TV alapú Sony TV-k és Blu-ray lejátszó az USA-ban
Google TV: a platform működik
A nagy amerikai tévétársaságoknak nem tetszik a Google TV
Google TV: vannak még kérdőjelek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .