Elhalasztja LCD közös vállalati tervét a Sharp és a Sony

1. Oldal

A Sharp és a Sony a világgazdasági helyzet bizonytalanságára hivatkozva úgy döntöttek, a tervezetthez képest egy évvel 2010 márciusára halasztják közös LCD gyártó és értékesítő vállalkozásuk elindulását.
Sony_Sharp.jpgA Sharp és a Sony múltév februárjában írt alá kötelezettségvállalást nem tartalmazó szándéknyilatkozatot egy LCD gyártó és értékesítő közös vállalat létrehozásáról. A valószínűsíthetően 380 milliárd jenes (kb. 984 milliárd Ft) beruházási értékkel Sakai City, Oszaka városában most épülő Sharp 10. generációs LCD panelgyárába szállna be a Sony 34%-os részesedést szerezve.

A két cég tehát folytatja a megbeszéléseket a szándéknyilatkozat alapján, és terveik június végéig megállapodásra jutnak a közös vállalatról.

A Sharp már épülő üzeme az iparág legambiciózusabb és legkorszerűbb LCD gyártóműve lenne, mely minden eddiginél nagyobb üveg hordozóból készítené az LCD TV-k paneljeit, és az eredeti elképzelésekkel ellentétben idén már nem, csak 2010 márciusában kezdi meg a termelést. Kérdés persze, hogy tényleg eredeti ütemben folytatódik-e a beruházás, amikor a Sony komoly pénzügyi problémákkal küzd és a Sharp is gyártási kapacitásai átszervezésére kényszerül.

Kapcsolódó linkek:

Panelgyártó kapacitásokat állít le az LG és a Sharp
Sony: gyárbezárások elbocsátások
A Sony beszáll a Sharp 10. generációs LCD panelgyártó üzemébe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .