Genelec: bemutatkozik az 5041A falba szerelhető mélynyomó

1. Oldal

A jövő heti Integrated System Europe (ISE) kiállításon mutatja be az aktív hangsugárzók specialistája, a Genelec új, falba építhető mélynyomóját, mely tökéletes kiegészítője a gyártó falba és mennyezetbe építhető hangsugárzóinak.


5041A.jpgAz új falba építhető 5041A subwoofer tervezésénél arra törekedtek a Genelec mérnökei, hogy egy rendkívül keskeny házból minél ütősebb mély-hangot állítsanak elő.

5041A_instal.jpgA mélynyomót egy falécekre rögzített gipszkarton lap vagy akár egy szilárd fal mögé rejtve már csak egy diszkrét fém rács látható, mely a felület színére festhető, ami még diszkrétebbé teszi azt.

Az 5041A 35Hz-ig terjeszti ki a hangrendszer basszusátvitelét, felső levágási frekvenciája 95Hz, és a maximális 105dB hangnyomás előállítására képes. A mindössze 82mm mély MDF házba két 16,5 centis mélyfrekvenciás magszórót építenek, és azokat egy 125 wattos, rack fiókba építhető RAM 3 típusjelű erősítő hajtja meg. Ez utóbbi mérete megegyezik a RAM 2 erősítővel, mely az AIW253177 falba, illetve az AIC253178 mennyezetbe szerelhető hangsugárzókat látja el teljesítménnyel. Az erősítők így egy rackbe szerelhetőek.

Az állítható bemeneti érzékenység könnyű csatlakoztatást biztosít bármely AV processzor előerősítőhöz, surround dekóderhez, míg a bass roll-off (mélyvágás) és a fázis beállításával a legkülönbözőbb akusztikai viszonyokhoz és elhelyezési pozícióhoz illeszthető a mélynyomó hangja. Ha 105dB-nél nagyobb hangnyomásra van szükség, akkor több 5041A fűzhető láncba.


Kapcsolódó linkek:

Harminc éve a minőségi hang szolgálatában – a Genelec story
Genelec: jön eddigi legkisebb aktív hangsugárzó-rendszerük a 6010A és 5040A
Genelec: a szakma és a szaksajtó által elismert hangsugárzók
Genelec: új mennyezetbe, falba és falra installálható aktív hangsugárzók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .