Panasonic: termékbemutató 2010

1. Oldal

A Panasonic South-East Europe Kft. tegnap a régió országaiból összesereglett sajtó munkatársainak bemutatta a márka idei termékeit, kiemelkedő szerepet szánva a teljes HD felbontású 3D plazma TV-knek és a 3D Blu-ray Disc lejátszónak.

A Panasonic South-East Europe Kft. tegnapi sajtóbemutatója elsősorban a márka első 3D termékeiről szólt. Az előadók azt bizonygatták, hogy a „FULL HD 3D” technológia a színes valamint a nagyfelbontású televíziózással azonos léptékű megújulást jelent, és minden készen áll az új képi élmény otthoni megteremtéséhez. Ezt szolgálják a Panasonic legújabb NeoPDP plazma technológiáján alapuló TV készülékei és persze az új 3D Blu-ray Disc lejátszó is.

panasonic_3D_home_theatre.jpg
A két piacra kerülő teljes HD felbontású Panasonic 3D plazma TV közül a 127 centis képátlójú TX-P50TV20 már májusban idehaza is kapható lesz 700.000 Ft körüli áron, a 165 cm-es nagyjából 1,2 millió forintba kerülő TX-P65TV20 csak később. Az első 3D plazma TV-vel egy időben kerül forgalomba a Panasonic DMP-BDT300 Blu-ray 3D lejátszó is, aminek hozzávetőleg 160.000 Ft lesz az ára.

Kérdés persze milyen 3D tartalmakat nézhetnek majd azok, akik már a nyár elején megveszik az új 3D készülékeket. Egyelőre nem ígérkezik nagynak a választék. Bár a sajtóbemutatón erről nem volt szó, de napvilágot láttak már hírek arról, hogy a Panasonic minden az európai piacokon értékesített DMP-BDT300 Blu-ray lejátszójához és 3D plazma TV-jéhez ingyenes utalványt mellékel majd. Ezt beváltva a vásárlók a Jégkorszak (Ice Age) 3D és a Coraline című Blu-ray 3D filmek egy-egy példányához juthatnak majd hozzá még azok hivatalos forgalmazásának megkezdése előtt. Hírek szerint június 1-én Németországban kiadják a Derült égből fasírt (Cloudy With a Chance of Meatballs), később pedig a Disney Karácsonyi ének (A Christmas Carol) című filmek, valamint a FIFA VB hivatalos összefoglalóit tartalmazó 3D Blu-ray lemezeket. A labdarúgó VB mérkőzéseinek egy részéről lesz 3D élő közvetítés is, de nem valószínű, hogy az hazánkban hétköznapi nézők számára elérhető lesz.

A sajtóbemutató egyik szobájában is csak egy 3 perces videóval demonstrálták a Blu-ray lejátszó, a 3D plazma TV, no és persze a 3D képélmény láthatóvá tételéhez nélkülözhetetlen folyadékkristály-záras szemüveg működését.

A rögtönzött kiállítószobákban fölvonultatták szinte a teljes 2010-es Panasonic termékválasztékot. Ezekről a későbbiekben részletesen is beszámolunk. Egy a plazma és LCD TV-k VIERA CAST funkcióját érintő újdonságáról viszont érdemes külön is szót ejteni. Az eddig ismert idegen nyelvű internetes tartalmak illetve szolgáltatások mellett egyelőre egyedüli magyar eredetű tartalomként a Sanoma érdekeltségébe tartozó STARTLAP TV videó műsorai is megtalálhatóak már a VIERA CAST kínálatában.

Kapcsolódó linkek:

Sony – FIFA: további információk a 3D focivébéről
Panasonic: 2010-es LCD TV-k már LED háttérvilágítással is
Panasonic: áprilisban jön a DMP-BDT300 Blu-ray 3D lejátszó
Panasonic: az első 3D plazma TV-k Európában
Panasonic: a plazma TV-k változó feketeszintje normális
Panasonic: tovább javított fényhatásfokú plazmapanelek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .