Sony – FIFA: további információk a 3D focivébéről

1. Oldal

A FIFA és a Sony közzétette annak a 25 mérkőzésnek a listáját, amelyet a 2010-es dél-afrikai labdarúgó VB-ről 3D-ben közvetítenek majd az Egyesült Államokban, Spanyolországban és a világ számos városában nyilvános helyeken.
A FIFA és a Sony múlt év végén bejelentett együttműködésével a 2010-es dél-afrikai labdarúgó VB 25 mérkőzéséről 3D közvetítést láthatnak majd többek között az ESPN illetve a Sogecable műsortovábbítók észak-amerikai és spanyol sportkedvelő nézői 3D kompatibilis TV készülékeken. Zajlanak azonban még a tárgyalások további partnerekkel is. A világ nagyvárosaiban felállításra kerülő nyilvános 3D nézőhelyek mellett nyolc mérkőzés világszerte kiválasztott 3D mozikban és szórakoztató helyszíneken élőben lesz látható. Az ezzel kapcsolatos jogokat kezelő svájci Aruna Media AG 26 országban tervez ilyen élő 3D közvetítéseket.

Sony_FIFA.jpg
A tíz közül öt stadionból lesznek 3D közvetítések, amelyeket hét Sony 3D kamerával vesznek fel. Ezek közül három a játéktér felett, négy pedig azzal egy szinten kerül elhelyezésre. A műsort két 3D közvetítő-kocsi állítja elő, amelyek az öt stadion között ingáznak majd.

A Sony Pictures Home Entertainment az előzetes terveknek megfelelően még idén hivatalos FIFA filmet készít és terjeszt 3D Blu-ray Disc-en, amelyből promóciós filmrészleteket láthatnak majd a vásárlók a Sony termékeit árusító kiskereskedelmi üzletekben.

Kapcsolódó linkek:

A Sony és a FIFA bejelentése az első 3D focivébéről
HDMI 1.4a: a választható 3D formátumok specifikációjával
Áprilisban indul Európa első 3D TV csatornája a Sky 3D
Sony: a 3D üzleti lehetőségében bízva
Probléma a 3D-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .