Élő TV szolgáltatást tervez jövőre a YouTube és a Hulu

1. Oldal

Havi 35 – 40 dollárért (kb. 9.600 – 11.000 Ft) készül előfizetéses élő TV műsorokat szolgáltatni az USA-ban működő Hulu, és ezt tervezi állítólag a YouTube is.


2014 novemberében indult a Sony PlayStation Vue TV szolgáltatás az USA-ban, ami lehetővé teszi, hogy meglévő tévécsatornák műsorait streaming formában lehessen nézni. Ugyanerre szolgál például idehaza a főleg a közszolgálati csatornák ingyenes online elérését lehetővé tevő MinDig TV Applikáció, valamint az előfizetőik számára a csatornakínálathoz hozzáférést biztosító UPC HORIZON GO illetve a Magyar Telekom TV GO szolgáltatások.

YouTube_hulu.jpg
A YouTube és a Hulu is hasonló szolgáltatásokon dolgoznak. A videós tartalmak megosztását és nézését világszerte forradalmasító YouTube a Bloomberg cikke szerint 2017-ben indítaná „Unplugged” elnevezésű szolgáltatását, ami havi 35 dollárért (kb. 9.600 Ft), ami az interneten keresztül, vagyis webes felületen, okostévéken és mobil eszközökön tenne nézhetővé egy csokor kábel TV csatornát. A YouTube állítólag 2012 óta dolgozik ezen, már átalakította a műszaki feltételeket, és igyekszik megállapodni a jogokról az olyan nagy médiacégekkel, mint a CBS, az NBCUniversal, a 20th Century Fox és a Viacom.

A cikk egy forrása szerint a YouTube egy előfizetési díjat szabna a fő csomagért, és további kisebb havi díjakat tematikus csatornacsomagokért.

A TechCrunch cikke szerint a Hulu meglévő online videotéka tartalmait kiterjesztéseként kínálja majd az élő TV csatornákat. A Hulu vezérigazgatója, Mike Hopkins, meg is erősítette a terveket, és azt nyilatkozta: „Ez azt jelenti, hogy nézőink élő sportműsorokat, híreket és eseményeket élvezhetnek majd, mindent valós időben hagyományos kábeles vagy műholdas előfizetés nélkül. Egyesíteni fogjuk a lineáris televíziózás és a rendelhető (tartalmak) legjavát egy mélyen személyre szabott élményben, napjaink mindig a hálózatra kapcsolódó tévékedvelői számára optimalizálva.”
A Hulu 2017-ben indítja el a szolgáltatást az USA-ban, és talán a YouTube is, ami egy darabig még biztosan nem lesz globálisan elérhető, miként a YouTube Red sem az még. A szolgáltatások árai még erősítésre várnak, de várakozások szerint havi 35 – 40 dollártól (kb. 9.600 – 11.000 Ft) indulnak majd.

Kapcsolódó linkek:

Jövőre már világviszonylatban csökken a hagyományos tévézés
Jön a YouTube Red előfizetéses szolgáltatás
A Netflix vezére szerint 2030-ra vége a TV műsorterjesztésnek
PlayStation Vue: felhőalapú TV szolgáltatás indul az USA-ban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .