Epson: új WUXGA és WXGA LCD képmodulátor panelek

1. Oldal

A Seiko Epson Corp (Epson) elkezdte két nagyfényerejű 3LCD vetítőkben használható nagyhőmérsékletű poliszilícium (HTPS) vékonyréteg tranzisztoros (TFT) képmodulátor panel tömeggyártását.


Epson_D7_LCD_panel.jpgA 23,9 mm-es WUXGA (1920×1200 pixel) és a 24,1 mm-es WXGA (1280×800 pixel) felbontású panelek 5.000 vagy akár nagyobb fényáramú 3LCD vetítők építésére is alkalmas. Mindez az új D7-es gyártási eljárású panelek magasabb, 68 illetve 80 százalékos résarányának (aperture ratio) köszönhető, míg a Crystal Clear Fine (C2 Fine) szervetlen rendezőréteg technológia nyújtja a minden eddiginél nagyobb kontrasztarányt. A panelekkel sokoldalúan használható 3LCD projektorok állíthatóak elő, amelyekkel leginkább HD mozgóképek vetíthetőek nagyméretű vetítővásznakra előadótermekben és rendezvényeken.

A WUXGA panelről azt állítja a gyártó, hogy a világ első 1920×1200 pixel felbontású panelje, amely nemcsak a teljes HD képek (1920×1080 pixel) megjelenítését támogatja, de a speciális számítógépes alkalmazások nagyobb felbontását is. Az XGA panelnél kb. 30%-kal több képinformációt megjelenítő WXGA panel kompatibilis az egyre népszerűbb széles képernyőjű PC monitorokkal és az 1280×720 pixeles HD képtartalmakkal is.

Kapcsolódó linkek:

Epson: két új D7-es teljes HD felbontású LCD képmodulátor panel
Epson: már tömeggyártásban az új D7-es teljes HD felbontású LCD panel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .