Marantz NR1501: a csupán 9cm magas AV vevőerősítő

1. Oldal

A Marantz új AV vevőerősítője az NR1501 csak fele olyan magas, mint a legtöbb hasonló funkciójú készülék, de egyebekben mindent tud, amit egy korszerű HD hangformátumokat dekódoló modellektől elvárunk.
Egyelőre túl sok minden nem tudható a Marantz új AV vevőerősítőjéről, így az sem, hogy a jelzett 7×50 Watt kimeneti teljesítményt milyen torzítás és impedancia értékek mellett, valamint frekvenciasávban adja le. A modell négy 1.3a verziójú HDMI bemenetén keresztül a 7.1 csatornás LPCM digitális jel mellett képes fogadni és dekódolni a Blu-ray lemezek Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, DTS-HD High Resolution Audio hangformátumok bitfolyamait.

Marantz_NR1501_fekete.jpg
Az NR1501-et felvértezték a gyártó MRAC automatikus hangsugárzó kalibráló rendszerével, és az összes bemeneti analóg videojelet képes átalakítani digitális képjellé a HDMI kimeneten. Az erősítőben független audio áramköri lapon biztosítja a jobb hangminőséget.

A júliustól ezüst-arany és fekete házzal egyaránt kapható NR1501 a nagyobb európai piacokon 549 euro (kb. 155.000 Ft) áron kerül forgalomba. Hogy idehaza mikor és mennyiért árulják majd, azt nem tudni.

Kapcsolódó linkek:

Marantz UD9004: rövidesen bemutatják a Blu-ray/SACD lejátszót
Marantz BD7003: a gyártó második Blu-ray lejátszója
Marantz: új 2008-as felső-középkategóriás AV vevőerősítők az IFA-n
Marantz: új processzor-előerősítő és végfokozat a csúcskategóriában
Marantz BD8002: luxuskategóriájú Blu-ray Disc lejátszó 2008 végére

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .