Epson: két új D7-es teljes HD felbontású LCD képmodulátor panel

1. Oldal

A Seiko Epson Corporation (Epson) megkezdte a tömeggyártását a két új HTPS TFT LCD panelnek, melyek közül az egyik kétszeres meghajtási sebességgel 120Hz-es képfrissítésre képes, a másik pedig kedvező áru belépőszintű vetítők számára készül.


epson_D7.jpgAz Epson már több mint egy éve gyártja az L3C07U-85G10 termékkódú D7-es technológiájú, nagyhőmérsékletű poliszilícium (HTPS) vékonyréteg tranzisztoros (TFT) LCD képmodulátor paneleket, melyeket számos teljes HD felbontású 3LCD vetítőben alkalmaznak. Szeptember óta két új, szintén 1,9 cm (0,7 inch) átlójú, 1920×1080 pixel felbontású D7-es panel tömeggyártását kezdte el a cég.

A nagyfelbontású lejátszók és televíziózás elterjedésének következtében folyamatosan nő az ilyen tartalmakat magas minőségű nagyméretű képen megjelenítő vetítők iránti kereslet. Az Epson két új panelje ezt a piaci igényt igyekszi különböző szinteken kielégíteni.

Csúcskategóriájú házi-mozi vetítőkhöz készül az új, továbbfejlesztett Crystal Clear Fine (C² Fine), vagyis szervetlen folyadékkristály rendezőréteg technológiájú panel, mely az L3C07U-85G11 kódszámot viseli. Míg a korábbi panel csak másodpercenként 60 képkocka megjelenítésére alkalmas, addig az új kétszeres sebességgel hajtható meg, így az akár 120Hz-es képfrissítésre is alkalmas, amivel a gyors mozgások egyenletesebben jeleníthetőek meg. Az új panel tehát a korábbi előnyös tulajdonságai mellett képes fogadni a köztes képekkel kiegészített megkétszerezett képsorozatok videojeleit és javított válaszidejével meg is jeleníti azokat. Emellett az új panel esetében a korábbi négyről egyre csökkentették a meghajtó integrált áramkörök számát, a mini-LVDS interfész funkciót a videojel feldolgozó IC-be építve.

Minden bizonnyal ezt az új panelt alkalmazzák az új Mitsubishi HC7000G.T., Epson EH-TW5000, Panasonic PT-AE3000 és Sanyo LP-Z3000 vetítőkben.

Belépőszintű vetítők számára gyártja az Epson első TN (Twisted Nematic) szerves rendezőrétegű 1,9 centis (0,7 inch) paneljét. Az L3D07U-85G30 kódjelű D7-es panel ugyanúgy 1920×1080 pixel felbontású, résaránya (aperture ratio) is 52%, mint a többi D7-es gyártástechnológiájú panelé. Az LCD hibrid meghajtása azonban csak 10-bites – s nem 12 mint a többi D7-es képmodulátoré -, a videojel továbbítására szolgáló interfész CMOS technológiájú. A panel csak másodpercenként 60 képkocka megjelenítésére alkalmas.

Kapcsolódó linkek:

Epson: új HD-ready vetítő igen kedvező áron
Panasonic: az új PT-AE3000 teljes HD házi-mozi vetítő az IFA-n
Epson: új teljes HD felbontású házi-mozi vetítők az IFA-n
Mitsubishi: az IFA-n mutatkozik be a HC7000G.T. házi-mozi csúcsvetítő
Epson: már tömeggyártásban az új D7-es teljes HD felbontású LCD panel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .