F1 TV: az AirPlay és Chromecast támogatás mellé jönnek a TV alkalmazások is (Frissítve)

Az F1 TV technikai frissítésével a video streaming 1080p/50Hz képsebességű lesz, működik a „Cast to TV” és jönnek az applikációk az Android TV, Apple TV és FireTV platformokra.


Frissítés:

A Forma 1 streaming szolgáltatásához, az F1 TV-hez mostantól már van alkalmazás a Google Android TV,  a Google TV és az Amazon Fire TV platformok alá is, így többé nem kell az AirPlay vagy a Chromecast funkcióra hagyatkozni, ha valaki nagyobb képernyőn szeretné nézni a futamok élő közvetítéseit. Az applikáció tehát működhet a Philips, a Sony, a TCL és más gyártók tévékészülékek valamint az Nvidia Shield és hasonló médiadobozok Android TV platformján.  Az alkalmazás kompatibilis a Google TV  kezelőfelületű Google TV-s Chromecast eszközzel és a Sony 2021 TV-kkel, továbbá az Amazon Fire TV eszközökkel is.

Az F1 TV streaming szolgáltatása az új applikációkkal is csak 1080p felbontással és 50 kép/sec képsebességgel nézhető, a HDR képminőség alkalmazása még várat magára, bár feltehetően már zajlanak az ezzel kapcsolatos tesztek.

Az F1 TV applikáció funkciói:
F1 TV PRO FUNKCIÓK:

NÉZZEN MINDEN A GP PÁLYÁN ZAJLÓ ESEMÉNYT, ÉLŐBEN ÉS IGÉNY SZERINT

 • Élő közvetítés a nagydíjhétvége összes Formula 1 pályaeseményéről
 • Szakértői kommentárok a Pit Lane csatornán
 • 6 nyelven elérhető közvetítés
 • Az F2, F3 és Porsche Supercup sorozat közvetítése
 • Nézzen teljes futamismétléseket és összefoglalókat igény szerint
 • Exkluzív futam előtti és Tech Talk (műszaki elemző) műsorok
 • Nézze meg a versenyzők sajtótájékoztatóit és a stratégiai áttekintő műsorokat

NÉZZE KEDVENC VERSENYZŐIT ÉS CSAPATAIT TESTRE SZABOTTAN

 • A 20 fedélzeti kamerából választva tegye személyessé a versenynézőpontját (elérhető élőben és igény szerint)
 • Hallgasson bele a csapatstratégiákba az élő, cenzúrázatlan Csapatrádióval
F1 TV HOZZÁFÉRÉSI FUNKCIÓK:

 • Teljes exkluzív hozzáférés az élő időmérőadatokhoz, térképekhez és elemzésekhez
 • Teljes versenyismétlések és összefoglalók megtekintése igény szerint
 • F1 műsorok és dokumentumfilmek
 • Igény szerint hozzáférés az összes F1-es pilóta fedélzeti kamerájához*
 • Az összes F2, F3, Porsche Supercup ismétlés megtekintése*
 • Több mint 1600 órányi történelmi versenyarchívum

*Csak bizonyos országokban érhető el

Frissítés (október 26.):

Minden különösebb felhajtás nélkül megjelent az F1 TV applikáció az Apple TV (tvOS) médiadobozok számára, amivel már egy csatlakoztatott TV-n vagy projektorral vetített képen is nézhetőek a Forma 1-es, valamint az F2, F3 és Porsche Supercup futamok élő közvetítései. Emellett az előfizetők több mint 2.000 órányi egyéb tartalomhoz – visszajátszásokhoz, kiemelt események, talkshow és más műsorokhoz – is hozzáférnek.

F1 TV App Apple TV-n

Az alkalmazás 1080p felbontású 50 kép/sec sebességű képminőséget biztosít és támogatja a fedélzeti kameraváltást, az élő csapatrádiókba való belehallgatás és nézhető vele a Pit Lane (bokszutca) csatorna is.

Az élő közvetítéshez szükséges F1 TV PRO díja a magyar előfizetőknek évi 64,99 € (kb. 23.800 Ft) vagy havi 7,99 € (kb. 2.930 Ft). Az előfizetéssel kapcsolatos információk ezen weboldalon találhatóak.

2021. március 10.:

2018-ban indult a hivatalos Formula 1 streaming szolgáltatása, az F1 TV, aminek F1 TV Pro verziója mostanra már 6 nyelven 85 régióban érhető el.

A szolgáltatás az indulás óta idáig csak webböngészőből és a mobileszközök alkalmazásaiból volt nézhető, ami most végre megváltozik. Az F1 közleménye szerint az F1TV.com március 8-tól már új frissített verzióval működik és a versenyszezon első felében az iOS, Android, Amazon Fire táblagépekre is megérkeznek a frissítések. A jelenleg fejlesztés alatt álló F1 TV applikációk valamikor még ez évben jelennek majd meg Apple TV, Android TV és Amazon Fire TV platformot alkalmazó eszközökre, készülékekre.

F1 TV

Az új verzió révén a gyors mozgások zavartalanabb megjelenítése érekében a videó streaming másodpercenként 50 képkockás képsebességű és 1080p felbontású lesz.

A fejlesztés részeként lehetővé válik a „Cast to TV” funkció, azaz Chromecast és AirPlay 2 (iOS) révén vezeték-nélkül lesz átküldhető a streaming tartalom az arra alkalmas TV-re.

A felhasználói élmény fokozására javítanak a szolgáltatás kezelőfelületén, a lejátszás-vezérlésén és a csatornák közötti átváltáson is.

A szolgáltatás gazdája szerint ez „a legnagyobb frissítés az F1 TV platform 2018-as indulása óta”. Az élő közvetítés mellett a szolgáltatás több mint 2.000 órányi felvételt tartalmazó videotárához is hozzáférést biztosít.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .