Sonos: szoftverfrissítéssel már DTS Digital Surround támogatással

A Sonos új 13.4-es verziójú szoftverével a házimozi termékek már támogatják a DTS Digital Surround dekódolást is, és további új funkciók is megjelennek.


A Sonos termékei eddig csak a Dolby hangformátumait támogatták, de ez most az S2 szoftverplatform frissítésével megváltozik.

Sonos DTS

A Sonos Arc, Beam, Beam (Gen 2), Playbar, Playbase és Amp termékek S2 platformjának 13.4-es verziójával a DTS Digital Surround dekódolása is lehetővé válik. Amint a felsorolt készülékek audiojelként DTS Digital Surround bitfolyamot kapnak a Sonos mobilalkalmazás „playback” (lejátszás) képernyőjén megjelenik a DTS ikon, a „Now Playing” képernyőn – ahol ellenőrizhető, hogy a készülék éppen milyen hangformátumot kap – szintén megjelenik a DTS felirat.

Sonos app DTS

A Dolby Digital alternatívájának számító alap DTS Digital Surround 5.1 hangformátum általában DVD-Video és Blu-ray lemezeken fordul elő, de a streaming szolgáltatások legtöbbjén a Dolby hangformátumait használják. Arról egyelőre nem tudni, hogy a Sonos tervezi-e a jövőben a fejlettebb DTS-HD és az objektumalapú DTS:X hangformátumok támogatását.

A 13.4-es szoftverfrissítés néhány további új funkciót is bevezet (lásd alább), és a Sonos azt is bejelentette, hogy „hamarosan” érkeznek az Amazon Music Ultra HD és a Dolby Atmos Music szolgáltatások is.

Sonos 13.4-es szoftververziója
Ebben a frissítésben:

  • A Sonos házimozi termékek mostantól támogatják a DTS Digital Surround dekódolását.
  • Új akkumulátorkímélő üzemmód érhető el a hordozható Sonos termékekhez.
  • Az EQ-beállítások mostantól a Sonos iOS alkalmazás Now Playing képernyőjén található ikon megnyomásával érhetők el.
  • Mostantól megjelenik egy HD jel a Now Playing képernyőn, amikor a Sonos magasabb minőségű hangot játszik le.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .