YouTube: már másodpercenkénti 48 és 60 képkockás videóval

1. Oldal

A YouTube nyár óta készül a képminőségének javításán, és tegnaptól már támogatja a másodpercenkénti 48 és a 60 képkockás HD videókat is.


Minden YouTube felhasználó tölthet már fel akár 60 képkocka/másodperc (fps) képsebességű videókat. A képminőség javulás különösen számítógépes játékjeleneteknél, gyorsított és más gyors mozgásokat megjelenítő videóknál látható igazán.

A 60 fps nézéséhez a YouTube-on vagy a 720p60 vagy 1080p60 HD lejátszást kell kiválasztani. Ez a lejátszón a jobb alsó sarokban lévő kis fogaskerék ikonra kattintva tehető meg, de a YouTube automatikusan is kiválasztja a HD-t, ha elég gyors az internetkapcsolatunk. Bizonyos 1080p60 videókhoz a YouTube körülbelül 14.000 kilobit/s bitsebességet használ. Még nem mindegyik jelenlegi böngésző támogatja a YouTube 720/1080p60 HD lejátszást, de a legújabb Chrome és Safari verzió igen. A YouTube a 48 fps HFR (High Frame Rate) képsebességet is támogatja.

HTMLON
HTMLOFF
A YouTube az évek során folyamatosan javította a képminőséget, a következő lépés pedig az eddigi AVC (H.264)-nél hatékonyabb videotömörítő kódolás alkalmazása lesz, amivel 50-60%-kal csökkenthető a HD és a 4K Ultra HD felbontású videók sávszélesség igénye. A YouTube a VP9 tömörítést alkalmazza majd, de az Android TV támogatja a HEVC-t is.

A legtöbb YouTube videót ma még PC-n vagy mobileszközökön nézik a fogyasztók, de a Google elszántan igyekszik egyre kiterjedtebb funkciójú videomegosztóját a TV-k képernyőjére is elvinni. Nemrégiben meg is alkottak egy új YouTube alkalmazást okos TV-kre és médialejátszókra, de az Android TV platform megjelenése is részben ezt a célt szolgálja.

Kapcsolódó linkek:

Ultra HD-t és HEVC-t is támogat az Android 5.0 és az Android TV
Megújuló YouTube alkalmazás okos TV-kre médialejátszókra
Android TV: a Sony, a Sharp és a Philips kész a platformra
YouTube: 4K demóvideók a CES-en TV gyártói támogatással
YouTube: már most VP9 tömörítésűek a 4K videók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .