Google TV alapú Sony TV-k és Blu-ray lejátszó az USA-ban

1. Oldal

A Sony a hétvégen az Egyesült Államokban elkezdte forgalmazni az első teljes internetes hozzáférést is biztosító TV-ket és egy Blu-ray lejátszót, ami egy meglévő TV és kábeles illetve műholdas vevőkészülék kiegészítője lehet.
Az új Sony TV-k és a Blu-ray lejátszó a Google TV platform jellemzőjeként az Intel Atom processzorára épülnek, beépített Wi-Fi hálózati kapcsolattal rendelkeznek és Android operációs rendszert futtatnak.

Sony_GoogleTV_remote.jpg
A TV-khez és a Blu-ray lejátszóhoz egy a PS3 vezérlője által inspirált rádiós távirányítót mellékelnek, ami a számos funkciógomb mellett egy teljes QWERTY billentyűzetet is tartalmaz és más Sony készülékek kezelésére is alkalmas. Az év vége felé megjelenő alkalmazással a készülékek Androidos telefonokkal is kontrollálhatóak lesznek.

Sony_GoogleTV.jpg
A készülékek Dual View funkciója az élő tévéadás képét egy külön ablakban jeleníti meg, miközben egy másik alkalmazás – például egy Chrome böngészővel megnyitott weboldal vagy a Twitter – fut a készülék képernyőjén.

Az előre telepített alkalmazások között ott a Sony Qriocity kölcsönző szolgáltatása, valamint a Napster, a Netflix, a Pandora és a YouTube. Tavasztól további alkalmazások lesznek letölthetőek az „Android Marketről”.

A TV-k és a Blu-ray lejátszó az internetes funkciók mellett UPnP és DLNA kompatibilitásuk révén a helyi hálózaton keresztül különböző tartalmak bitfolyamait is képesek fogadni, lejátszani.

Sony_GoogleTV_Blu-ray.jpg
A Blu-ray lejátszó HDMI be- és kimenettel egyaránt rendelkezik, 8 GB-os belső memóriája van, valamint négy USB csatlakozója – három a készülék hátoldalán, egy az előlapon – így hordozható készülékek és tárolók fogadására is alkalmas.

A 61, 82, 102 és 117 centis (24, 32, 40 és 46 inch) képátlójú TV-k 600 és 1.400 dollár (kb. 118.000 és 275.000 Ft) közötti áron vásárolhatóak meg, ami kb. 300 dolláros (kb. 59.000 Ft) felárat jelent a normál készülékekhez képest. Az NSZ-GT1 internetes Blu-ray lejátszó ára 400 dollár (kb. 78.000 Ft). Azt egyelőre még nem tudni, hogy a készülékek európai piacra szánt változatai mikor és mennyiért kerülnek forgalomba.

Kapcsolódó linkek:

Google TV: a platform működik
Sony Qriocity: online videokölcsönző Európának is
A nagy amerikai tévétársaságoknak nem tetszik a Google TV
Google TV: vannak még kérdőjelek
Májusra kész az első Google TV platformos Sony TV?
A Sony és az Intel is partner a Google TV projektben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .