Google: új Android TV eszköz jön megújuló kezelőfelülettel

A rövidesen megjelenő új Google Android TV eszköz a Chromecast Ultra helyébe lép, lesz hozzá távirányító és új tartalomközpontú felhasználói felület.


Az XDA Developers cikke szerin a Google nyáron megjelenő új hardverei között ott lesz a korábbi híresztelésekben már megjelent streaming médiaeszköz. A Chromecast Ultra helyébe lépő eszközön az Android TV platform fut majd és távirányító is jár hozzá.

Ha a „Google Nest” márka alatt megjelenik majd az új eszköz, akkor az Android TV operációs rendszer már nemcsak a Philips, a Sony és más márkák okos TV-in illetve olyan streaming lejátszókon működik majd, mint az Nvidia Shield vagy a Xiaomi Mi Box S.

Egy kiszivárgott marketingvideóból származó képek és további részletek alapján úgy tűnik, hogy a „Sabrina” kódnéven emlegetett, a márka korábbi streaming adaptereihez hasonló eszköz három színben lesz kapható, távirányítója viszont fehér lesz, egy Amlogic rendszerchip (SoC) működik benne és támogatja a Dolby Vision HDR videókat is.

A cikk képei bemutatják az Android TV új tartalomközpontú felhasználói felületét is. A Google már korábban jelezte, hogy frissíteni tervezi a legutóbb az Android 8 (Oreo) részeként megújult felhasználói felületet. Az új, a Google Play áruházéra sokban emlékeztető design minden bizonnyal része az Android TV 11-es verziójának, amit a Google eredetileg június 3-i éves rendezvényén tervezett volna bemutatni. A rendezvényt viszont elhalasztották.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .