Xiaomi Mi Box S: itt az Android 9 Pie frissítés és Amazon Prime Video app

A Xiaomi Mi Box S médialejátszó megkapta az Android 9 Pie frissítést benne az eddig hiányzó Amazon Prime Video alkalmazást és hibajavításokat.


Ahogy az új NVIDIA SHIELD, úgy most már a Xiaomi Mi Box S is az Android 9 (Pie) operációs rendszerét is futtatja. A nyilvános frissítés kiadására tavaly év végén került sor. Az Android 8 Oreo megújított felhasználói felületét és kezdőképernyője után, az Android 9 leginkább hiba- és teljesítményjavításokat tartalmaz. Nemrégiben a Google kiadta az Android 10 verziót is TV-khez, de ez még nem került bele egy TV-s készülékbe sem.

A frissítés az Amazon Prime Video alkalmazást is elhozza a Xiaomi Mi Box S-be. Az Amazon mostanra széles körben elérhetővé tette az alkalmazást az Android TV-alapú eszközökre, de azokat továbbra is frissíteniük kell gyártóinak a támogatás érdekében. A frissítés emellett a Google legújabb 2019. november óta érvényes biztonsági javításait is tartalmazza.

A Rebbit fórumán felhasználók arról is beszámolnak, hogy a frissítéssel megoldódik a Netflix 5.1-es surround hangsávok kiadását az optikai kimeneten és a dobozhoz párosított Sony DualShock 4 játékkontroller gombjainak leképezése is. Néhány felhasználónak a frissítést követően gondot okozott a Chromecast használata, de ezek a problémák a gyorsítótár ürítésével úgy tűnik javíthatóak.

Az Mi Box korábbi verziói még nem kapták meg az Android 9 frissítést.

Az Android frissítései TV-s eszközökre általában lassabban érkeznek meg, vagy teljesen el is maradnak. Tavaly a Google közölte partnereivel, hogy fontosnak tartja a hardver és a szoftver széttagoltságának csökkentését, ezért egy referencia design segítségével igyekszik az Android TV működését egységesíteni. Ezenkívül tervek szivárogtak ki az Android TV platform és a Google Stadia streaming játékszolgáltatás integrációjáról és további hirdetések elhelyezéséről is.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Egy hozzászólás “Xiaomi Mi Box S: itt az Android 9 Pie frissítés és Amazon Prime Video app” bejegyzéshez

  1. Helló!
    Nekem volna egy olyan problémám ezzel az eszközzel, hogy a napokban frissítettem a keszüléket android 9-re viszont azóta folyamatosan ki-bekapcsol a készülék. Esetleg tudna valaki segíteni, hogy mi a gond?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .