Android TV: új felhasználói felülettel és Google Assistant funkcióval

1. Oldal

Az Android O megjelenésével átalakul az Android TV felhasználói felülete, ahol a Netflix saját tartalomsort kap, és a ma már több mint 3.000 alkalmazást kínáló okostévé platform a nyáron .a Google Assistant funkcióval is kiegészül.


A Google nem sok szót vesztegetett az I/O konferencián az Android TV platformra. Így is kiderült azonban néhány szám, ami segít eligazodni, és van néhány újdonság.

Jelenleg már több mint 3.000 alkalmazás érhető el az Android TV-re. A Google elmondása szerint világszerte több mint 100 partnere van a platformnak. Android TV-t kínálnak olyan gyártók, mint a Sony, a Philips, a Sharp, az Nvidia, a TCL, a Bang & Olufsen és az RCA. Az operációs rendszer nemcsak TV készülékeken, de médiadobozokon is megtalálható. Havonta több mint félmillió új Android TV-t aktiválnak.

A 2014 júniusában bejelentett Android TV felhasználói felülete a tartalomsorok koncepcióján alapult. A gyártók az előtelepített alkalmazások kivételével nem módosíthatják ezt a felhasználói felületet, ezért az összes Android TV hasonlóan néz ki.

Az új 8.0-as verziójú Android O operációsrendszerrel megújul a felhasználói felület, amin továbbra is maradnak a tartalomsorok, de az Android TV használata úgy tűnik egészen más élmény lesz a jövőben.

A Netflix és a hasonló alkalmazások saját tartalomsort kapnak az új felhasználói felületen, balra pedig kis ikonok segítenek navigálni. Az új „Watch Next” elnevezésű tartalomsor lehetővé teszi filmek és tévésorozatok későbbre mentését, és az éppen nézett sorozat visszanézését is.

Android_TV_kis_leiras.jpg
Az új kezelőfelületen történő navigálás során egy kis leírás jelenik meg a kijelölt műsor vagy film alatt.

Az még nem világos, hogy mely gyártók TV-i és streaming dobozai frissülnek majd az Android O operációsrendszerre. De az biztos, hogy ez beletelik még némi időbe, mivel a legtöbb Android TV most még 6.0-ás verziójú Android M-et futtatja, ami két generációval régebbi.

Android_TV_Google_Assistant.jpg
Még a CES 2017 kiállításon jelentette be a Google, hogy az Android TV-n is lesz Assistant funkció. Ez váltja majd a jelenlegi hangvezérlő rendszert. A cég most azt közölte, hogy a frissítés már ezen a nyáron elérhető lesz az összes Android TV-n, ami 6.0 Marshmallow vagy újabb rendszert futtat.

A Google Assistant számos dolgot kínál, de a tévében a tartalomkeresésére optimalizálják. Megkérhető, hogy keressen új filmeket vagy tévéműsorokat, vagy találjon meg egy bizonyos videót a YouTube-on. De az időjárásról is szolgál információkat.

A cég dolgozik a Google Home TV-kbe való integrációján is.

HTMLON

HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Philips: a 2017-es 8000-es lesz a márka első QD LCD TV szériája
Philips: 2017-es 7000-es és 6000-es Ultra HD Android TV-k
NVIDIA SHIELD: megújul a streaming box és frissül a korábbi is
Sony: a 2017-es 4K HDR LCD TV kínálatról
Sony BRAVIA A1: OLED TV hangkeltő képernyővel
A Sharp újra megjelenik, mint TV márka Európában
Philips: az első 4K, HDR OLED TV Android TV platformmal
Google: bővül az Android TV és Google Cast TV család
Android TV: a Sony, a Sharp és a Philips kész a platformra
Android TV: a Google TV újratöltve

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .