HBO Max: Európa 2021. előtt nem kap az új streaming szolgáltatásból

Az USA-ban 2020 májusában induló HBO Max havi 14,99 dollárért (kb. 4.450 Ft) 10.000 órányi tartalmat kínál majd, de Európába és Latin-Amerikába csak később terjeszkedik.


A WarnerMedia hivatalosan is bejelentette HBO Max streaming szolgáltatás, mely az Amazon Prime Video, az Apple TV+, a Disney+, a Netflix és mások versenytársa lesz 2020 májusától, legalábbis az USA-ban.

A beharangozó rendezvényen Robert Greenblatt, a WarnerMedia szórakoztatásért és a közvetlen fogyasztói szolgáltatásért felelős elnöke a cég létrejöttére és a verseny kapcsán a Trónok harca sorozat  sárkányaira utalva a következőket mondta:. „Ezzel a teljes egyesített céggel az egyik legerősebb prémium streaming tartalomgyűjteményünk lesz, ami a ház minden korosztályát vonzza majd, és már induláskor rendkívüli méretet és kiterjedést lesz képes elérni. Ezt az AT&T példátlan és lelkes támogatása nélkül nem tudnánk elérni. Ha egy sárkányokkal teli világban élsz nagyon jó érzés, ha van egy sajátod a játékban!”

A 2020. májusi induláskor a HBO Max az USA-ban havi 14,99 dollárért (kb. 4.450 Ft) lesz elérhető, de a jelenlegi AT&T-s HBO és a HBO Now streaming előfizetők további költségek nélkül megkapják a HBO Max szolgáltatást. A HBO Max tehát ugyanannyiba kerül majd, mint a jelenlegi HBO Now csak sokkal több tartalmat kínálva a rajzfilmektől a felnőtteknek való filmekig.

A terv az, hogy a kezdeti 50 milliós hazai előfizetői tábor 2025 végére 75–90 millió „prémium” előfizetőre bővül immár Latin-Amerikával és Európával kiegészülve. Az is megerősítést nyert, hogy már az első évben lesz a szolgáltatásnak egy hirdetéssel támogatott verziója is.

Az indulást követő év során a HBO Max „egyetlen más streaming platformon sem megtalálható új jellemzőket és funkcionalitást” mutat majd be.

Ezek közé tartozik a „recommended by humans”,azaz „emberek által ajánlott”, melyben „tehetségek és influenszerek tesznek ajánlásokat a felhasználóknak az általuk kedvelt tartalmakról”, valamint a „co-viewing, azaz közös nézés”, amely lehetővé teszi a nézőknek, hogy „megosztott néznivaló listákat kreáljanak és anélkül nézzék azokat háztartásuk tagjaival, hogy azok személyes profilját befolyásolnák”. Szó van még a „tartalom csomópontokról”, a „felhasználói profilokról”, a „gyerekek profiljáról” és a letöltésről is, ami internetes kapcsolat nélkül teszi lehetővé a tartalmak megtekintését. A várható kép- és hangminőségéről vagy a támogatott platformokról azonban egyelőre nem tudni részleteket.

Íme, az alábbiakban néhány képernyőkép a felhasználói felületről.

A HBO Max 10.000 órás prémium tartalommal indul, benne 1.800 filmmel és az HBO teljes tartalomtárával. A kínálatban gyerekeknek, fiatal felnőtteknek és családoknak szóló tartalmak, többrészes filmek, tévéműsorok, dokumentumfilmek, vidám szórakoztatás, valamint élő- és interaktív tartalmak szerepelnek, melyekt a Warner Bros., a New Line, a DC, a CNN, a TNT, a TBS, a truTV, a Turner Classic Movies, a Cartoon Network, az Adult Swim, a Crunchyroll, a Rooster Teeth, a Looney Tunes és mások állítottak illetve állítanak elő.

Ezen a linken a bejelentéskor kiemelt HBO Max tartalmakról lehet olvasni, különös tekintettel az úgynevezett „Max Originals” és „HBO Originals”, azaz a kifejezetten a szolgáltatáshoz készülő alkotásokról.

A WarnerMedia szerint a HBO Max a konkurens streaming szolgáltatásoknál átfogóbb lesz, amit a „Max” elnevezés és az ár is tükröz.

https://youtu.be/eASkqrwdg7Y

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .