Netflix: már magyarul működik a globális online videotéka

Tegnaptól a Netflix magyar nyelvű felhasználói felületet és egyre bővülő magyar felirattal és szinkronnal rendelkező tartalomválasztékot kínál.


A Netflix ugyan már 2016 januárja óta elérhető Magyarországról, de  a világszerte már több mint 150 millió előfizetéssel rendelkező piacvezető videoszolgáltató csak mostanra készült el a teljesen magyarra lokalizált hazai verzióval. Ebben a kezelőfelület, a menük, a film- és sorozatcímek többsége, a szinopszisok vagyis nagyjából minden magyar nyelvű, de ami a legfontosabb, hogy a címek közül már tegnap több mint 900 magyar felirattal, több mint 70 pedig magyar szinkronnal bírt, és ezek a számok napról-napra növekszenek. A Netflix saját gyártású, úgymond „Netflix Originals”, azaz eredeti filmjei és sorozatai megjelenésükkor már egyből magyar feliratot kapnak majd.

Székely Dorottya, a Netflix EMEA régióért felelős tartalom marketing menedzsere a tegnapi változás kapcsán azt mondta: „Ma nemcsak elérhetővé tettük magyarul a Netflixet, de büszkén jelenthetjük be azt is, hogy a kínálatunk mintegy 50 népszerű magyar filmmel bővül év végéig. Érkezik például az Oscar díjas Saul Fia, a Ruben Brandt, a gyűjtő, a Csak szex és más semmi, illetve a Kaméleon. Mindezek mellett közismert nemzetközi tartalmak is magyar szinkront kapnak, és a kínálatunk legnagyobb része magyar felirattal lesz elérhető. Magyarként nem is lehetnék büszkébb az eredményekre”.

Mivel az Európai Unióban működő tartalomszolgáltatóknak idén decembertől már 30%-ban úgymond helyi (hogy mi számít helyinek, annak meghatározás némileg bizonytalan) besorolású, illetőségű vagy gyártású tartalmakat kell kínálniuk, ezért a  Netflix már eddig is sok mindent forgatott régiónkban, így Magyarországon is.  A most készülő The Barbarians című sorozat felvételében is részt vesz a világszínvonalú hazai filmgyártás, Lengyelországban már építi saját gyártóbázisát a Netflix s erre készülnek nálunk is.

A Netflix szolgáltatásának magas minőségi színvonalat jelzi, hogy minősíti az alkalmazásához ajánlott TV-ket, melyek közül a Panasonic és a Sony már külön „Netflix Kalibrált Mód” üzemmódot is kínálnak. A filmek és sorozatok kép- és hangminőségére jellemző, hogy a Netflix  szinte elsőként kínált 4K UHD és HDR tartalmakat, s ma már „high-quality audio” hangsávot is akár Dolby Atmos hanggal. Mindezekhez olyan beállítási és a használatot segítő kényelmi funkciók társulnak, mint például az okosletöltés.

Továbbiakért felkereshetőek az alábbiak:

Netflix magyarul az Instagramon
Netflix magyarul a Facebookon
Netflix magyarul a YouTube-on

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .