Disney+: havi 6,99 € áron 4K, Dolby Vision és Atmos támogatással

November 12-én a Disney+ streaming videoszolgáltatást Európában még csak a hollandok élvezhetik és elérhetősége is csak bizonyos platformokra korlátozódik.


A Disney+ november 12-én indul az USA-ban, Kanadában és Hollandiában, majd egy héttel később Ausztráliában és Új-Zélandon. Más régiók tervezett indulásáról csak később értesülhetünk. Korábbi és a D23 Expo 2019 alkalmával tett további bejelentések alapján most még több minden tudható az új streaming videoszolgáltatásról.

A szolgáltatás havidíja Hollandiában 6,99 € (kb. 2.300 Ft), illetve éves díja 69,99 € (kb. 23.000 Ft) lesz, ami nagy eséllyel más európai országokban is érvényes lesz. Ezért az árért az előfizető összesen hét profilt hozhat létre – közte egyet a gyermeknek -, és négy regisztrált eszközön érhet el videotartalmakat egyidejű bitfolyamon. A szolgáltatás természetesen feliratozást is kínál, kezdetben angolul, spanyolul, franciául és hollandul. Összehasonlításul a Netflix hasonló szolgáltatása kétszer ennyibe kerül.

A Disney korábban már azt is bejelentette, hogy milyen eszközök és platformok kapnak majd Disney+ alkalmazást, legalábbis kezdetben. Ezek az alábbiak:

  • Apple TV (tvOS)
  • Android TV
  • Chromecast
  • Roku
  • PlayStation 4
  • Xbox One
  • Android (mobil)
  • iOS
  • Webböngészők

Figyelemreméltó, hogy a listáról hiányzik az USA-ban igen népszerű Amazon Fire TV és nincs benne a Samsung (Tizen), az LG (webOS) vagy a Panasonic (MyHomeScreen) Smart TV platformja sem. Előfordulhat persze, hogy a Disney később bővíti majd a platformok listáját. Az akár 4K HDR formátumú videók a streaming mellett szinte korlátlanul le is tölthetőek a Disney+ alkalmazáson, ha valaki internetkapcsolat nélkül akarja megnézni azokat.

A tartalmak megjelennek az Apple TV app alkalmazásban, de nem „csatornaként”, ami azt jelenti, hogy azok csak böngészhetőek, de nem az Apple szerverein tárolódnak, így lejátszásuk a Disney+ alkalmazásból történik.

Az előfizetők tehát akár 4K Ultra HD felbontású videót nézhetnek majd méghozzá a HDR10 mellett Dolby Vision nagy dinamikatartományú formátummal és Dolby Atmos hanggal. A Disney streaming videoszolgáltatása tehát a legjobb minőségű képért és hangért nem számít fel extra díjat.

A Disney+ exkluzív film- és sorozatkínálatának első hat kedvcsináló előzeteséből (ezek közül látható néhány alább) valamint a megjelent bejelentésben szereplő listából kiderül, hogy azt a Csillagok háborúja (Star Wars) és a Marvel mozik univerzumai uralják.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .