HFR-el és 4K felbontásban forgatják az Avatar új részeit

1. Oldal

James Cameron a nagysikerű Avatar című film folytatásainak előkészületeiről szólva árulta el, hogy az új epizódokat talán „High Frame Rate”, azaz magas képsebességgel és mindenképpen 4K felbontásban készítik el.


James Cameron egy a francia RTL-nek adott telefonos interjúban tárt fel néhány részletet a jelenleg még a tervezés és előkészítés szakaszában tartó Avatar közelgő folytatásairól.

Avatar_James_Cameron.jpg
A rendező és csapata vizsgálja annak lehetőségét, hogy Peter JacksonHobbit” trilógiájához hasonlóan, az új Avatar epizódoknál is alkalmazzák a simább mozgásmegjelenítést garantáló HFR (High Frame Rate) 3D, vagyis 48 képkocka/másodperces képsebességet.

Mivel a filmkritikusok egy része és sok mozirajongó is idegenkedik még az eddigi másodpercenként 24 képkockás filmeknél tökéletesebb HFR képélménytől, ezért James Cameron elmondása szerint, még nem döntöttek annak használatáról. Az viszont biztos, hogy az Avatar új epizódjai 4K kamerákkal és felbontásban készülnek és kerülnek a filmforgalmazásba, mivel egyre több moziban használnak már 4K projektorokat.

James Cameron tervei szerint az Avatar folytatásai a főszereplő Jake Skully körüli egyfajta családi saga lesz. Jelenleg még a forgatókönyv megírásán és a digitális effektekhez a csapat által kifejlesztett szoftveren dolgoznak. A folytatásokban új világok és kultúrák jelennek meg, és várhatóan víz alatt is játszódik majd.

Az Avatar három új epizódját is Új-Zélandon készítik el, és a forgatás ebben az évben kezdődik. A tervek szerint az Avatar első folytatása 2016 végén, a második 2017 decemberében, a harmadik egy újabb évvel később kerül a mozikba.

Kapcsolódó linkek:

A Gravitáció igazolja, a 3D mozit még nem kell temetni
Még három Avatar film készül a tervek szerint
Sok filmkritikusnak nem tetszik A Hobbit magas képsebességgel
A mozifilmek megújuló technikájáról A Hobbit kapcsán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .