Hisense: ULED és 8K LCD TV-k az IFA 2017

1. Oldal

A Hisense IFA-n bemutatott „ULED” TV-je egy LCD TV, amiben az a figyelemreméltó, hogy 190 centis (75 inch) képernyője az 1.056 helyi fényerőszabályzott zónából álló háttérvilágítással 2200 nit csúcsfényességet produkál.


Miután a QLED szövetségnek a Samsung és a TCL mellett a Hisense is részese, ezért várható, hogy az utóbbi csúcs „ULED” TV-i feltehetően valamikor majd „QLED” TV-k lesznek. Ez azonban a lényegen mit sem változtat, hogy ezek a Hisense készülékek LCD TV-k, mégpedig ígéretes technológiai újdonságokkal.

Hisense_ULED_TV.jpg
A berlini IFA 2017 kiállításon a Hisense bemutatott egy 190 centis (75 inch) U9 típusjelű készüléket, ami egy teljes mátrix helyi fényszabályzású LCD panelen alapult. A kínai márka szerint a 4K felbontású modell 2.200 nit csúcsfényességet és teljes DCI-P3 színteret állít elő, amihez kvantumpötty technológiát és 1.056 helyi fényszabályzású zónát alkalmaznak benne. Ez utóbbi szempontból a Hisense TV-je fölülmúlja a Sony Z9D és a Panasonic DX900 készülékeket, amelyeket a piacon általában a két legjobb LCD TV-nek tekintenek, elsősorban LCD paneljük teljes mátrix helyi fényszabályzású megvilágítása miatt.

A Hisense az IFA-ra elvitte U8 szériájú csupán 5,9 milliméter vastag TV-jét is, aminek képernyője egyetlen „láthatatlan kábellel” van összekötve a csatlakozókat és elektronikát tartalmazó külön dobozzal.

Sok más tévégyártóhoz hasonlóan kiállított Berlinben a Hisense is 8K felbontású (7.680 x 4.320 pixel) LCD TV-t, mégpedig MU9800 modellszámmal és 164 centis (65 inch) képmérettel, de úgy tűnik, hogy ezek a készülékek még mindig évekre vannak attól, hogy mindennapos termékké váljanak, tekintve, hogy sok dolognak kell még ehhez a helyükre kerülniük.

A Hisense kiállításán látottak sok szempontból jellemzőek az amerikai és európai piacokra betörni készülő kínai tévégyártókra, melyek minden lehetőséget felhasználnak, hogy bemutassák legújabb és legnagyobb prototípus készülékeiket, de ezek a sokszor lenyűgöző TV-k aztán ritkán jutnak el a piacra.

Kapcsolódó linkek:

QLED Alliance: szövetségben a Samsung, a Hisense és TCL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .