QLED Alliance: szövetségben a Samsung, a Hisense és TCL

1. Oldal

QLED Alliance” néven partnerként igyekszik a két kínai és a koreai márka valamint más érdekelt piaci szereplők a QLED TV-k világpiacát bővíteni, az OLED TV-kkel versengve.


A jelenlegi Samsung QLED TV-k tulajdonképpen LCD TV-k, melyek elnevezésüket marketing okból kapták, de a nem is túl távoli jövőben várhatóan megjelennek azok az új kvantumpötty (QD) display technológiák, melyek végül elvezetnek a saját fényt kibocsátó QLED képernyőhöz. LCD TV-ket „QLED TV” elnevezéssel emlegetni vitathatatlanul korai, de a Samsung számára kényszerítő szükségszerűség volt, hogy valamit szembe tudjon állítani az OLED TV-kkel.

Bár a QLED TV márkanév a Samsungtulajdona, a cég már az új készülékek év eleji bemutatásakor hangsúlyozta, hogy a QLED a „QD termékek kategóriájára” vonatkozó elnevezés, amit a versenytársak is használhatnak – ha azzal a Samsung egyetért.

QLED Forum.jpg
Ezt bizonyítandó a Samsung valamint a kínai Hisense és TCL TV márkák továbbá más az ellátási láncba tartozó partner és kiskereskedelmi cég szövetséget hoztak létre QLED Alliance néven a QLED TV-k világpiacának bővítése céljából. Mindezt a Kínai Elektronikai Kereskedelmi Kamara (CECC) által Pekingben szervezett QLED International Forum alkalmával jelentették be – számolt be róla a Nanosys.

QLED Forum History.jpg
A QD kutatásában és kereskedelmi hasznosításban részt vevő Nanosys a fórumon előadásban mutatta be a technológia történetét, valamint a jövőjét is, benne az igazi QLED TV-t, amiben aktív elemként QD-LED-ek állítják elő a képpontokat. Ezt az előadásban „Electro-Emissíve QLED” néven említették meg.

QLED Forum Today-Tomorrow.jpg
Azt egyelőre még a Nanosys nem tudta megmondani, hogy a valódi QLED TV mikor lesz kapható. A jelenlegi LCD és OLED display technológiákat a QD színszűrőként vagy a filmként való alkalmazásával képes javítani.

Liu Junguang, a Samsung Visual Display Business vezetője szerint: „Ez a legalkalmasabb anyag képernyők előállításához. 2017 lesz az év, amikor globális TV gyártók együtt dolgoznak a QLED TV-piac előmozdításábért.”

A rendezvényen a Samsung, a Hisense és a TCL egyaránt bemutatott „QLED” felirattal ellátott LCD TV-ket.

Kapcsolódó linkek:

Samsung: technikai információk a 2017-es QLED TV-kről (Frissítve)
Samsung: bemutatják a Q9 és Q8 QLED TV-ket
Samsung: technológiafejlesztés a 2019-re kész a QLED TV-ig
Hisense: jön a márka első ULTRA HD PREMIUM TV-je
TCL Xclusive: csúcskategóriás TV az IFA 2016-on (Frissítve)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .