IMAX Enhanced: több száz új filmet ígér a Sony Pictures

A Sony Pictures Entertainment a következő két évben jelenteti meg a több száz új IMAX Enhanced formátumú filmet, köztük az összes jövendőbeli IMAX mozimegjelenést.


Az IMAX, a DTS (Xperi Corporation) és a Sony Pictures Entertainment közös sajtóközleménye szerint az utóbbi IMAX Enhanced formátum iránti elkötelezettsége bővítéseként „legalább 100 új cím” jelenik meg Európában, Észak-Amerikában és az ázsiai-csendes-óceáni térségben a következő 12 hónapban és további százak az elkövetkező években. Közöttük ott lesz „az összes közelgő Sony Pictures Entertainment (SPE) és IMAX mozimegjelenés”.

Pete Wood, a Sony Pictures Entertainment alelnöke nyilatkozata szerint: „Örömmel jelentjük be az IMAX Enhanced program támogatásának bővítését a legendás SPE katalógus további filmjeinek százaival, valamint az otthoni szórakoztatás legjavának új mozimegjelenéseivel. Az IMAX és és a DTS együttműködésével élvezett SPE siker inspirálta a döntést, hogy jelentősen növeljük elkötelezettségünket és a tartalom mennyiségét az IMAX Enhanced iránti növekvő igény kielégítése érdekében.”

Az valójában még továbbra is kérdéses, hogy mi is tulajdonképpen az IMAX Enhanced? Nem mindig, de néha megfelelnek az eredeti IMAX formátum képarányának a programnak megfelelően felcímkézett tartalmak. Ugyanezek HDR10 és néha HDR10+ formátumban vannak. A programban a DTS: X audioformátum és dekódolás egy speciális változatát alkalmazzák, de a minősített készülékek – mint például a Sony TV-k – nem feltétlenül támogatják a DTS: X hangsávú tartalmakat.

A közlemény szerint az IMAX Enhanced az „egyetlen mód az IMAX nevével fémjelezte kép, hang és méret megtapasztalására a mozin kívül”. A 2018. szeptemberében elindított programnak megfelelő tartalmak 4 streaming platformon 14 országban érhetőek el világszerte, és 17 vezető minősített szórakoztatóelektronikai gyártó termékein át.

Ez idő szerint olyan az IMAX Enhanced formátumú filmek érhetők el, mint a Spider-Man: Far From Home (Pókember: Idegenben), Jumanji: The Next Level (Jumanji – A következő szint), Spider-Man: Homecoming (Pókember: Hazatérés), Venom, Bad Boys for Life (Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk), Jumanji: Welcome To The Jungle (Jumanji – Vár a dzsungel) és a Spider-Man: Into the Spider-Verse (Pókember – Irány a Pókverzum).

A bejelentés megismétli, hogy a cégek „IMAX módot terveznek, ami aprólékosan kalibrálva a legjobb látvány és hallgatási élményt nyújtják az otthonban”.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

2 hozzászólás “IMAX Enhanced: több száz új filmet ígér a Sony Pictures” bejegyzéshez

  1. Szia. Érdeklődni szeretnék, hogy vajon a Magyarországon megjelenő filmek is tartalmazzák az Imax enhanced formátumot? A Bad Boys, és a Jumanji érkezését várom, ha végre nem tologatnák tovább a megjelenést. Ha filmet rendelsz, sajnos technikai információt sehol nem közölnek. A Blu-ray. com oldalon, ugyan a borító hátulján fel van tüntetve az Imax enhanced logó. Sony ag 9 tipusú készülékem van, és jó lenne már ilyen tartalmat is látni. Válaszotok előre is köszönöm.

    1. Szia!

      Ha hihetünk a sajtóközleménynek, ami alapján a hírt megírtam, akkor az európai forgalmazásba kerülő Sony Pictures Blu-ray filmek is IMAX Enhanced formátumúak lesznek. Az nem valószínű, hogy a magyar nyelvű hangsáv (ha van rajtuk ilyen) DTS:X lesz, de az eredeti hangsáv minden bizonnyal igen.

      Mindez persze csak feltételezés részemről, mert nem vagyok a kérdésben illetékes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .