LG: az új TV-kben nincs már Technicolor Advanced HDR és képmód

Több forrás szerint az LG 2020-as TV-i már nem támogatják a Technicolor Advanced HDR formátumát és a kapcsolódó képmód sincs a készülékekben.


Először az LG 2017-es OLED és csúcs LCD TV-ibe került bele egy frimware-frissítéssel a korábban beígért „Advanced HDR by Technicolor” formátum támogatása és az ahhoz kapcsolódó „Technicolor Expert” képmód.

A 4K Filme közlése szerint az összes 2020-as LG OLED TV-ből és NanoCell TV-ből kimarad a „Technicolor Advanced HDR” formátum támogatása és a „Technicolor képmód”. Az ok mindenki számára nyilvánvaló: a formátum egyáltalán nincs használatban. A szabvány abból az időből maradt, amikor még nem volt tudható, hogy mely HDR formátumok válnak uralkodóvá. Ez lehetett az oka, hogy az LG felső kategóriás TV-k ezt a soha senki  által nem használt formátumot is támogatták a HDR10 és a Dolby Vision valamint a HLG (Hybrid-Log Gamma) mellett.

Mostanra viszont már nyilvánvaló, hogy nemcsak a Technicolor Advanced HDR tartalmak hiányoznak, de a formátumot reprodukáló hardverek is. Az LG is inkább a Dolby Vision HDR tartalmak támogatására összpontosít, amit széles körben használnak a mozifilmeknél és sorozatoknál egyaránt –  csak az új Apple TV app-on át több mint 400 cím érhető el ezzel a képminőséggel.

Tisztulni látszik tehát a különböző HDR formátumok körüli kép, és most egyre inkább úgy tűnik, hogy a statikus metaadatokkal kísért HDR10 mellett a HLG és a Dolby Vision játszik majd lényegi szerepet a műsorterjesztésben. A Dolby Vision versenytársának a Samsung által kitalált HDR10+ formátum hasonló sorsa juthat, mint a Technicolor Advanced HDR. A HDR10+ formátumot támogató szövetség három alapítótagja közül a Samsung és a Panasonic még kitartanak – bár az utóbbi TV-i a Dolby Vision tartalmakat is kezelik -, a Disney által felvásárolt 20th Century Fox – új nevén a 20th Century Studios – viszont hátat fordít a formátumnak, így a jövőben csökken az abban tartalmakat kínálók köre.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

3 hozzászólás “LG: az új TV-kben nincs már Technicolor Advanced HDR és képmód” bejegyzéshez

 1. Engem inkább az zavar, hogy az LG smart TV-ken megszűnőben van a Google támogatás (gmail, youtube, stb , a Google fordító és a Google kereső még működik)

  Tisztelt Hakkel Rezső!

  Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.

  Amely készüléken még működik valamilyen oknál fogva, azon is megszűnik márciusban a támogatás, ezt a Google jelezte felénk. Azt, hogy most még mi az oka, hogy egyik készülék működik a másik nem, annak okára nem tudok logikus magyarázattal szolgálni, javasolnánk a Google megkeresését.

  Amennyiben úgy érzi a tájékoztatás nem volt teljes körű, kérjük küldje el érdeklődését újra, illetve bármilyen további kérdés esetén készülékeinkről, szolgáltatásainkról forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz a 06-1–54-54-054-es számon (H-P: 8-18, SZ: 9-17).

  Tisztelettel:

  Csikós Csaba

  Ügyfélszolgálati csoportvezető

  LG Electronics Magyar Kft.

  1. Kedves Rezső!

   Nyilvános fórumon kerülendő a személyes adatok (pl. email cím, stb.) közzététele.

   1. Elnézést kérek! Törölni akartam az érintett részt, de nem lehet.
    HR

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .