Google: lesz Android TV adapter 4K támogatással? (Frissítve)

A korábban felfedezett titokzatos Google márkájú HDMI adapter a 2018-as Google  I/O alkalmával bejelentett ADT-2 nem a fogyasztóknak, hanem  a fejlesztőknek szánt hardvereszköz Android TV fejlesztésekhez.


Frissítés:

Az egy hónapja felfedezett és FCC által bevizsgált „4K ATV Stick” tehát hivatalosan az ADT-2 nevet viseli, és egy korlátozott darabszámban elérhető már Android P-t futtató, 4K-t és HDR-t támogató Android TV eszköz, amit Google Play fiókkal rendelkező alkalmazásfejlesztők kaphatnak meg, ha ezen a weboldalon jelentkeznek érte.

2018. április 12.:

Az Ausdroid képes beszámolója szerint az USA illetékes engedélyezési intézménye, a Federal Communications Commission (FCC) bevizsgált egy „4K ATV Stick” megjelölésű új terméket, amit a Shenzhen SEI Robotics Co., Ltd. gyárt feltehetően a Google megbízásából, ami abból látszik, hogy a legújabb Android TV verziót futtató HDMI csatlakozós adapteren és a hozzá mellékelt Google Assistant beszédhang-felismerő távirányítón ott a Google márkavédjegye.

Az elérhető termékútmutató és adatlap szerint az adapter az AMlogic S905X processzorára épül, 2 GB RAM-ot és 8 GB Flash tárhelyet tartalmaz, HDMI 2.0a, HDCP2.2 kimenettel rendelkezik, HEVC és VP9-Profile 2 dekódolással a 4K videókat is támogatja, a HDR-ről viszont nincs említés. Beépített a kétsávos Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac és a Bluetooth 4.1.

Az adapter hasonló a Chromecast Ultra eszközhöz, de azzal ellentétben teljes Android TV (Android 8.0 Oreo) operációs rendszer működik rajta a Google Play alkalmazásbolt elérésével és Google Assistant beszédhang-felismerő funkcióval.

A Google első Android TV készüléke, a Nexus Player már nem kap frissítéseket. Május 8-án a Google éves I/O konferenciáján derülhet ki, hogy ez a „4K ATV Stick” tényleg forgalomba kerülő adapter lesz-e.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .