Jobb házi-mozi képminőséget ígérnek az új SONY technológiák

1. Oldal

A SONY PAL progresszív videojel előállítására képes DVD lejátszói mozi minőségű kép otthoni megjelenítését teszik lehetővé.
A SONY legújabb DVD-Video lejátszóiban megjelenő Precision Cinema Progressive technológiának köszönhetően a nagyképernyős házi-mozi rendszerek tulajdonosai – elsősorban plazma vagy LCD megjelenítővel vagy vetítővel előállított kép esetében – az eddigieknél élesebb, tisztább, a mozifilmekhez hasonló képet élvezhetnek. Ezek a DVD-Video lejátszók gyakorlatilag megkétszerezik a képernyő sorainak számát, sokkal nagyobb felbontást biztosítva az ennek előállítására alkalmas képmegjelenítőkön. A technológiák legfontosabb eleme a PAL progresszív képelőállítás.

A DVP-NS730P progresszív komponens kimenetekkel
A DVP-NS730P progresszív komponens kimenetekkel

A gyártó által a házi-mozi képélmény következő generációjának megteremtőiként számon tartott három új Precision Cinema Progressive lejátszót a nyár folyamán mutatják be és legkésőbb augusztusban már idehaza is kaphatóak lesznek. A széles igény- és árskálát felölelő készülékek bármilyen PAL progresszív videó bemenőjelet fogadó képmegjelenítőhöz csatlakoztathatóak.

A Precision Cinema Progressive rendszer része egy un. Pixel-by-Pixel I/P Conversion azaz képpontonkénti félképes/progresszív letapogatás átalakító technológia, mely megnöveli a DVD-Video képelemek számát és kiegyenlíti azokat, ezzel biztosítva a kiváló képminőséget. Az átalakítási módszer az eredeti formátumokban gyakran fellépő képtorzítás eltávolításával optimalizálja a videokép minden részét. Az aktív Pixel-by-Pixel I/P Conversion eljárás – álló- és mozgókép üzemmódokkal – élesebbé teszi mind a lassan, mind a gyorsan mozgó képobjektumokat, hogy fenntartsa a videó forrásanyag integritását.

A Precision Cinema Progressive rendszer további elemei között szerepel egy un. Super Sub Alias szétválasztó szűrő, mely a jobb jel/zaj viszony és frekvencia-átvitel révén éles és tiszta képet biztosít, és a V-Edge Compensation, mely szinte teljesen eltünteti az átlós vonalak lépcsőinek éleit. A képminőséget tovább javítja a rendszer Analog Devices által kifejlesztett Noise Shaped Video (NSV) vagy magyarul zajformált videó tulajdonsága, mely un. szigma-delta modulációt használ a videozaj csökkentésére. Mindezen fejlett technológiák együttesével a legújabb DVD lejátszók rendkívüli minőségű videolejátszást tesznek lehetővé.

DVP-NS730P
DVP-NS730P


A Precision Cinema Progressive technológiával felvértezett DVD-Video lejátszók, a belépő szintű DVP-NS730P1032 CD/DVD lejátszó és a QS-osztályú DVP-NS930V1036 valamint a felsőkategóriás DVP-NS999ES754, mely utóbbi kettő kombinált DVD-Video és Super Audio CD lejátszók. A Sony képmegjelenítők közül a lapos képernyőjű KLV-30MR1801, KE-32TS2800, KE-42TS2335, KE-42MR1797 és KE-50MR1 WEGA televíziók, a valamint a VPL-VW12HT292 és VPL-HS10294 házi-mozi projektorok rendelkeznek progresszív bemenettel.

DVP-NS930V
DVP-NS930V


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .