Jönnek a BitTorrent szoftvert kínáló TV-k

1. Oldal

Közel 20 gyártó internetkapcsolattal rendelkező TV készülékein válnak egy gombnyomásra elérhetővé a legális és illegális videó tartalmak bitfolyamai a beépített BitTorrent szoftver segítségével.
Bittorrent_200px.pngEric Klinker a BitTorrent vezérigazgatója szerint cége 20 szórakoztatóelektronikai gyártóval állapodott meg a BitTorrent szoftver internetkapcsolattal rendelkező termékekbe történő beépítésesről, de az érintett gyártókat nem nevezte meg. A legtöbb ilyen termék TV készülék, amelyek megjelenése Európában és Ázsiában már a karácsonyi vásárlási szezonban várható Klinker elmondása szerint.

Az Egyesült Államokban azonban várhatóan nem lesznek kaphatóak ilyen modellek, mert az ott forgalomba kerülő internetkapcsolattal rendelkező TV-k gyártói már többnyire megállapodtak olyan video-szolgáltatókkal, mint a Netflix.

Klinker tagadta, hogy a szórakoztatóelektronikai gyártók bizalmatlanok lennének a BitTorrent iránt, mert a fájlmegosztó alkalmazásról széles körben ismert, hogy kalóz tartalmakhoz való hozzáférésre is használják. Megjegyezte, hogy mintegy 2 millió cím legális tartalom áll rendelkezésre a BitTorrent univerzumban, köztük filmek, zenék és könyvek, de arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy mennyi illegális fájl érhető el a BitTorrent kliensein keresztül.

Korábban a BitTorrent már bejelentette megállapodását a török Vestel TV gyártóval, amely az IFA 2011 kiállításon már bemutatta a világ első BitTorrent tanúsítványú TV-jét.

Kapcsolódó link:

A BitTorrent tiszteletreméltó technológiává válik?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .