Sony: a 4K Ultra HD TV mellé tartalom is jár

1. Oldal

A Sony első 4K Ultra HD TV-k vásárlói ingyen megkapják a világ első 4K Ultra HD tartalmat eljuttató/terjesztő (?) megoldását is, amelyről egyelőre részleteket nem, csak azt tudni, hogy egy egész estés hollywoodi produkciót tesz elérhetővé.


A Sony heteken belül elkezdi szállítani a szeptember óta Észak-Amerikában előrendelhető, 25.000 dollárba (kb. 5,5 millió Ft) kerülő XBR-84X900 213 centis 4K Ultra HD TV készüléket. Ez a modell az IFA 2012-n bemutatott KD-84X9005 tengerentúli változata.

Sony_213cm_4K_ Ultra HD TV.jpg
A potenciális vásárlók aggályárat, hogy miként élvezhetik majd a szóban forgó készülék rendkívüli felbontását, Ray Hartjen a Sony PR menedzsere egy blogbejegyzésben igyekszik megnyugtató választ adni.

Túl azon, hogy a szerző megemlíti a készülékbe beépített „kritikusok által is elismert” X-Reality PRO képfeldolgozás és felkonvertálás használatának lehetőségét, szól arról is, hogy a Sony mi mindent tesz az új technológia mihamarabbi elterjedése érdekében. Bár UHDTV adások még nincsenek, de a gyártó kínál már a műsorkészítők számára 4K F65 Cinealta kamerát, 4K vetítőt mozik és házi-mozik számára – a Sony VPL-VW1000ES már nálunk is kapható -, és 4K-ra skálázó Blu-ray lejátszókat is. A Sony ráadásul kész a 4K produkciók gyártására saját Sony Pictures Entertainment filmstúdiójában.

A blogger bizalmaskodva azt is közli, hogy a Sony első 4K Ultra HD TV-k „extra bonuszként” ingyenesen tartalmaznak majd egy világelső 4K Ultra HD tartalmat eljuttató/terjesztő megoldást is egy előre feltöltött natív 4K szórakoztató anyaggal, ami „nem valami demóként felvett ostoba 4K tartalom” lesz, hanem „egy egész estés hollywoodi produkció” kizárólag a Sony 213 centis 4K Ultra HD TV-k vásárlói számára.

Hogy ez a bizonyos 4K Ultra HD tartalmat eljuttató/terjesztő megoldás pontosan micsoda, az csak valamikor a Hálaadás ünnepe (november 26.) után derül majd ki, és egyelőre azt sem tudni, hogy az Európában eladásra kerülő készülékekhez is jár-e majd.

Kapcsolódó linkek:

Mostantól Ultra HD a 4K hivatalos iparági elnevezése
Csekély része lesz az LCD TV-k piacán a 4K TV-knek
Sony KD-84X9005: 213 centis QFHD (4K) TV az IFA 2012-n
Sony VPL-VW1000ES: már kapható a 4K házi-mozi vetítő
UHDTV: elfogadott ITU szabvány a Super Hi-Vision
Sony: 2012-es Blu-ray lejátszók 4K-ra skálázó csúcsmodellel
4K videoformátum, de melyik?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .