Pioneer: a 2010-es új csúcskategóriás AV vevőerősítők

1. Oldal

A minden idei műszaki újdonsággal felvértezett SC-LX83 és SC-LX73 csúcsmodellek Direct Energy HD végerősítői biztosítják a nagyfelbontású Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio hangformátumok teljes dinamikájának pontos reprodukcióját.
A Pioneer új csúcskategóriás AV vevőerősítői természetesen mindent tudnak, amit a középkategóriás VSX-2020 és VSX-LX53 illetve a többi idei Pioneer AV vevőerősítő, de a bennük alkalmazott végerősítés egyértelműen kiemeli e két modellt.

Pioneer_SC-LX83.jpg
Az SC-LX83 és SC-LX73 Direct Energy HD végerősítője az ICEpower analóg D osztályú technológiájának Pioneer által implementált negyedik generációs változata, amely hangminőségben és hatásfokban egyaránt kiemelkedőt nyújt. Az SC-LX83 770 watt folyamatos teljesítményt szolgáltat a 7 csatornán egyszerre, szinte torzítástól mentesen. Első D osztályú végerősítőként THX minősítésű a két csúcsmodell (az SC-LX83 THX Ultra 2 Plus, az SC-LX73 THX Select 2 Plus), és „AIR Studios” megjelölést is viselnek, jelezvén hogy azok finomhangolásában részt vettek a neves stúdió mérnökei is.

A megszólaló hang tisztaságát szolgálja a kompatibilis Pioneer Blu-ray lejátszók digitális audiojelének időzítési bizonytalanságát kiküszöbölő PQLS rendszer. Az SC-LX83 esetében a technológia a sokcsatornás LPCM adatok mellett a bitfolyamokra is kiterjed.

Az erősítők a Dolby Pro Logic IIz és a „Wide Surround” hangzásmódok által előállított extra csatornák révén gazdagabb, körülölelőbb térhangzást biztosítanak.

A tömörített audiojelek pontosabb reprodukcióját a gyártó saját „Advanced Sound Retriever” helyreállító eljárása biztosítja. Hasonló funkciót tölt be a Bluetooth hangátvitel minőségét javító „Sound Retriever Air” technológia.

A hangrendszer beállítását végző legkorszerűbb sokcsatornás akusztikai kalibrálás (MCACC) mellett mindkét csúcsmodell tudja az egyes csatornák fáziseltéréseit kompenzáló fáziskontrol technológiát. Az SC-LX83 teljes-sávú fáziskontrol funkciója az összes hangsugárzón belüli időzítést – a keresztváltók csoportkésleltetéseit is – képes kiegyenlíteni.

Pioneer_SC-LX83_csatik.jpg
Az erősítők 1.4a verziójú HDMI csatlakoztatása (6 be- és 2 „Audio Return” csatornás kimenet) a 1080/24p felbontású és akár 36 bites Deep Colour videojelek mellett biztosítja a 3D képtartalmak továbbítását is. A beépített videoprocesszor az összes bemeneti videojelet a legalkalmasabb, akár 1080p formátumra konvertálja, és a komponens képzajokat valamint az MPEG képtömörítés moszkitó és blokk zajait is csökkenti.

Az erősítők Bluetooth adapteren át vezeték-nélküli hangot fogadnak, az előlapi USB port pedig különböző audio és képfájlok bitfolyamainak, valamint digitális iPhone/iPod és billentyűzet csatlakoztatását biztosítja. A LAN kapcsolaton át DNLA kompatibilis hálózati források érhetőek el, és internetes rádióállomások hallgathatóak. Az SC-LX83 már kompatibilis az DNLA 1.5 szabvánnyal is és a vTuner portálon keresztüli internetes rádióelérést is támogatja.

Az új csúcskategóriás modellek is vezérelhetőek az iControlAV iPhone/iPod Touch alkalmazással, és a hálózati IP kontrol lehetővé teszi azok bizonyos funkcióinak webes böngészőfelületen való beállítását is. Az SC-LX83-hoz már az oda-vissza irányú RF távirányítót mellékelik.

Az idehaza szeptembertől kapható SC-LX83 és SC-LX73 fogyasztói ára 699.900, illetve 499.900 forint lesz.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer VSX-2020: új középkategóriájú AV vevőerősítő
Pioneer: 2010-es új DVD házi-mozi rendszerek
Pioneer BCS-707: új Blu-ray házi-mozi rendszer júliustól
Pioneer: 2010-es új Blu-ray lejátszók hálózati funkciókkal
Pioneer: az új vevőerősítők iPhone/iPod Touch vezérlése
Pioneer: a 2010-es új AV vevőerősítőkről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .