Panasonic: új 147 és 165 centis V sorozatú VIERA plazma TV-k

1. Oldal

A Panasonic az IFA 2009 kiállításon mutatta be legújabb 147 és 165 centis (58 és 65”) teljes HD felbontású VIERA plazma televízióit, amelyek a csúcskategóriának tekinthető V sorozat tagjai.

A Panasonic azok számára ajánlja két új, 147 és 165 centis (58 és 65”) teljes HD felbontású VIERA plazma televízióit, akik a mozikban megszokott méretű képet szeretnének nézni, és mivel a plazmaképernyők széles látószög tartományból nézve is tökéletes színeket és kontrasztot biztosítanak, ezért egyszerre többen is élvezhetik az igazán nagy képernyő által nyújtott élményt.

Panasonic_65-85_inch_V10.jpg
A V10 szériába tartozó új készülékek a NeoPDP plazmapanel technológiának és a finomított Real Black Drive panelmeghajtó rendszernek köszönhetően magas, 2.000.000:1-re specifikált dinamikus kontrasztarányt érnek el, a feketeszintjük pedig minden eddiginél mélyebb
A nagy képernyőkön még fontosabb a mozgóképek pontos és éles megjelenítése. A V10 széria modelljeiben megtalálható a Panasonic „600Hz Sub-field Drive Intelligent Frame Creation Pro” azaz a képrészletek 600Hz-es frissítésű intelligens képalkotó rendszere, amivel a készülékek elérik az APDC mérési metódusa szerinti 1080 soros mozgóképfelbontást. Ez különösen a gyors dinamikus mozgásokat mutató akció- és sportjeleneteknél fontos.

A színek pontos visszaadása is nagyon fontos egy mozifilm esetében. A V10 széria készülékeinek „Digital Cinema Colour” színbeállítása a mozikban használt színskálával csaknem megegyező HDTV színtartomány 120%-át fedi le, a THX Certified Display tanúsítvány pedig igazolja, hogy a képek garantáltan olyanok, amilyennek a rendező láttatni kívánta őket.

A többi VIERA készülékhez hasonlóan az új modellek is számos innovatív hálózati funkciót is kínálnak, mint például a DLNA kompatibilitás. Az összes 2009-es modellben működik a VIERA Image Viewer képnéző funkció. A készülékek kártyanyílásába behelyezett SD kártyáról azonnal láthatóvá tehetőek a LUMIX fényképezőgépekkel vagy kompatibilis kamerákkal készített különböző formátumú (pl. AVCHD) álló- és mozgóképek. Az élmény fokozására az állóképek diavetítése háttérzenével és képi effektekkel egészíthető ki.

Az új modellekkel is elérhető a VIERA CAST szolgáltatás, amivel a nézők egy gombnyomással érhetnek el bizonyos internetes tartalmakat, például a Eurosport, a YouTube és a Picasa weboldalairól, és további információkat, például híreket, időjárás-jelentést vagy tőzsdei információkat.

A cég környezetvédelmi elkötelezettségének megfelelően az új 147 és 165 centis modellek 100 000 üzemórás élettartamú képernyője sem tartalmaz ólmot, és számos energiatakarékossági funkcióval rendelkeznek. Az Öko mód például úgy csökkenti az energiafogyasztást, hogy a képernyő fényerejét automatikusan a szoba megvilágításához alkalmazkodva módosítja.

A 165 centis képátlójú TX-P65V10E előreláthatólag októbertől kerül forgalomba 1 900 000 Ft körüli áron, a 147 centis TX-P58V10E modell várhatóan decembertől lesz kapható kb. 1 600 000 Ft-os áron.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: kész a 216 cm-es teljes HD plazmaképernyő is
Panasonic: az új 2009-es VIERA LCD tévé sorozatok
Panasonic: az új 2009-es VIERA plazmatévé sorozatok
Panasonic: a 2009-es VIERA síkpaneles TV-k újdonságai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .